Κυριακή 5 Μάιος 2024, 22:49
Μουσική

Ο R. Kelly κρίθηκε ένοχος στη δίκη για παιδική πορνογραφία

Ο R. Kelly κρίθηκε ένοχος σε έξι κατηγορίες παιδικής πορνογραφίας και αποπλάνησης ανηλίκων, αλλά αθωώθηκε για άλλες επτά κατηγορίες.

Ο R. Kelly κρίθηκε την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου ένοχος σε έξι από τις 13 κατηγορίες για παιδική πορνογραφία για τις οποίες δικάστηκε σε ομοσπονδιακό επίπεδο στο Σικάγο των ΗΠΑ.

Τον Ιούλιο, ο 55χρονος τραγουδιστής καταδικάστηκε μετά από ομοσπονδιακή δίκη στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης σε 30 χρόνια φυλάκισης για τις κατηγορίες της οργανωμένης εγκληματικής δραστηριότητας και της εμπορίας ανθρώπων (trafficking).

Ο R. Kelly παραπέμφθηκε επίσης σε δίκη στο Σικάγο για μία κατηγορία για συνωμοσία με σκοπό τη λήψη υλικού παιδικής πορνογραφίας, δύο κατηγορίες για λήψη υλικού παιδικής πορνογραφίας, τέσσερις κατηγορίες για παραγωγή υλικού παιδικής πορνογραφίας, πέντε κατηγορίες για αποπλάνηση ανηλίκων σε εγκληματική σεξουαλική δραστηριότητα και μία κατηγορία για συνωμοσία με σκοπό την παρακώλυση της δικαιοσύνης.

Οι κατηγορίες για τις οποίες επιδικάστηκε ο R. Kelly επισύρουν υποχρεωτικό ελάχιστο όριο κάθειρξης πέντε ετών και μέγιστο όριο κάθειρξης 20 έτη η καθεμία. Η ημερομηνία έκδοσης της ποινής του τραγουδιστή δεν έχει ακόμη οριστεί.

Ο πρώην διευθυντής επιχειρήσεων του R. Kelly, Derrel McDavid, και ο πρώην υπάλληλός του, Milton «June» Brown, οι οποίοι δικάστηκαν μαζί με τον τραγουδιστή, κρίθηκαν αθώοι στις κατηγορίες ότι συγκάλυψαν την επί χρόνια σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων από τον R. Kelly, προχωρώντας στην αγορά ενοχοποιητικών κασετών που είχαν κλαπεί από τον R. Kelly.

Ο McDavid κρίθηκε αθώος και για τις τέσσερις κατηγορίες που του είχαν απαγγελθεί: Μία κατηγορία για συνωμοσία με σκοπό τη λήψη υλικού παιδικής πορνογραφίας, δύο κατηγορίες για λήψη υλικού παιδικής πορνογραφίας και μία κατηγορία για συνωμοσία με σκοπό την παρακώλυση της δικαιοσύνης. Ο Brown κρίθηκε αθώος στην κατηγορία της συνωμοσίας για τη λήψη υλικού παιδικής πορνογραφίας.

R. Kelly

Η επικεφαλής της νομικής ομάδας του R. Kelly, Jennifer Bonjean, αναγνώρισε ότι έχει μεικτά συναισθήματα όσον αφορά την ετυμηγορία, αλλά σημείωσε ότι οι πελάτες της αθωώθηκαν σε περισσότερες κατηγορίες από αυτές στις οποίες καταδικάστηκαν.

Αν και δεν «πανηγυρίζουν μία ολοκληρωτική νίκη», είπε ότι ήταν «χαρούμενοι που οι ένορκοι εξέτασαν πραγματικά κάθε κατηγορία».

Όταν ρωτήθηκε για την αντίδραση του τραγουδιστή στην ετυμηγορία, η Bonjean δήλωσε: «Ο κ. R. Kelly έχει συνηθίσει σε άσχημα νέα», ενώ χαρακτήρισε «εξωφρενική» την ποινή φυλάκισης 30 ετών που του επιβλήθηκε στη δίκη της Νέας Υόρκης και σημείωσε ότι ο R. Kelly «έχει πολλές μάχες να δώσει».

«Αλλά αυτό που είπε είναι ότι έχει μία αίσθηση ανακούφισης που η συγκεκριμένη υπόθεση ανήκει πλέον στο παρελθόν», πρόσθεσε.

Ο Derrel McDavid ήταν ο μόνος από τους κατηγορούμενους που κατέθεσε στη δίκη, και πέρασε τρεις ημέρες στο εδώλιο λέγοντας επανειλημμένα στους ενόρκους ότι πίστεψε τον R. Kelly όταν αρνήθηκε ότι κακοποιούσε σεξουαλικά ανήλικα κορίτσια στις αρχές της δεκαετίας του 2000, αλλά δήλωσε ότι άρχισε να έχει αμφιβολίες για την αθωότητά του κατά τη διάρκεια της δίκης.

Η Bonjean ανέφερε στην αγόρευσή της ότι οι ένορκοι έπρεπε να λάβουν την απόφασή τους με βάση μόνο τα στοιχεία που άκουσαν στην αίθουσα του δικαστηρίου και όχι όσα μπορεί να είχαν ακούσει σχετικά με τον R. Kelly από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ή αλλού.

Η δικηγόρος επισήμανε ότι ανεξάρτητα από το τι μπορεί να αποφάσιζαν οι ένορκοι, ο R. Kelly έκανε «μερικά όμορφα πράγματα όσον αφορά τη δημιουργία μουσικής» και δεν πρέπει «να του αφαιρεθεί κάθε ίχνος ανθρωπιάς που έχει».

R. Kelly

Ωστόσο, στην αντεπίθεση της εισαγγελίας, η βοηθός εισαγγελέας Jeannice Appenteng δήλωσε ότι τα στοιχεία ήταν ξεκάθαρα ότι ο R. Kelly κακοποιούσε σεξουαλικά ανήλικα κορίτσια και οι συγκατηγορούμενοι του τον βοήθησαν να συγκαλύψει τις πράξεις του.

«Αυτό που ήθελε ο R. Kelly ήταν να κάνει σεξ με νεαρά κορίτσια», τόνισε η Appenteng.

Η Appenteng είπε ότι στη σύσκεψή τους για την υπόθεση, οι ένορκοι θα έπρεπε να σκεφτούν ποιος βρίσκεται στο επίκεντρο της υπόθεσης: «Τα θύματα του R. Kelly» και σημείωσε ότι ήταν παιδιά όταν ο R. Kelly ξεκίνησε σεξουαλικές σχέσεις μαζί τους και ότι οι ένορκοι θα πρέπει να τον κρίνουν ένοχο.

«Οι κατηγορούμενοι είναι ένοχοι για κάθε κατηγορία του κατηγορητηρίου. Θέστε τους προ των ευθυνών τους», ανέφερε η Appenteng.

Οι ένορκοι παρακολούθησαν τέσσερις εβδομάδες καταθέσεων από περισσότερους από 30 μάρτυρες και είδαν αποσπάσματα από τρεις ερωτικές κασέτες που σύμφωνα με τους εισαγγελείς δείχνουν τον R. Kelly να κακοποιεί σεξουαλικά τη 14χρονη βαφτιστήρα του.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, τέσσερις γυναίκες κατηγόρησαν τον R. Kelly ότι τις κακοποιούσε σεξουαλικά όταν ήταν ανήλικες, μεταξύ των οποίων και η βασική μάρτυρας της πολιτείας, η οποία κατέθεσε με το ψευδώνυμο «Jane» και είπε στους ενόρκους ότι ο τραγουδιστής άρχισε να την κακοποιεί αφότου έγινε νονός της, όταν ήταν μόλις 14 ετών και έκανε σεξ μαζί της εκατοντάδες φορές από τα 14 έως τα 18 της χρόνια.

Η «Jane» διέψευδε για χρόνια ότι ο R. Kelly την κακοποιούσε, αλλά τώρα ισχυρίστηκε ότι ο τραγουδιστής εκφόβιζε την ίδια και την οικογένειά της και ότι τους χρημάτιζε για να κρατήσουν μυστική την κακοποίηση.

Επίσης, δήλωσε ότι ήταν το πρόσωπο στο βίντεο που βρέθηκε στο επίκεντρο της δίκης του R. Kelly για παιδική πορνογραφία το 2008 στην κομητεία Cook και είπε στους ενόρκους ότι ο τραγουδιστής τη βιντεοσκόπησε και σε άλλες κασέτες, που προβλήθηκαν στο δικαστήριο.

πηγή: hit-channel.com

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News