Δευτέρα 29 Απρίλιος 2024, 0:00
Ελλάδα

Κιβωτός του Κόσμου: Δύο καταγγελίες για ξυλοδαρμό και ξεγύμνωμα 12χρονης στις δομές εξετάζει η ΕΛΑΣ 

Καταγγελίες που ξυπνούν μνήμες από το πρόσφατο παρελθόν για περίεργα περιστατικά μέσα στις δομές της Κιβωτού του Κόσμου, φέρνει στη δημοσιότητα το newsit.gr.

Γονείς 12χρονης που φιλοξενείται στο ίδρυμα της Αθήνας, προσέφυγαν στην Αστυνομία και κατήγγειλαν πως η κόρη τους, τους είπε ότι ξυλοκοπήθηκε από υπάλληλο της Κιβωτού του Κόσμου τον περασμένο Φεβρουάριο, ενώ το κοριτσάκι τους εκμυστηρεύτηκε επίσης πως έπεσε θύμα ενός αγοριού, μέσα στη Δομή, ο οποίος την ξεγύμνωσε παρουσία και άλλων τροφίμων, καταγράφοντας μάλιστα την πράξη του με το κινητό του τηλέφωνο.

Μια σοβαρή καταγγελία που εξετάζουν με προσοχή οι αρχές για να διαπιστώσουν, τι ακριβώς έχει συμβεί καθώς το παιδί στην πρώτη περίπτωση του ξυλοδαρμού, δεν εξηγεί τους λίγους που η υπάλληλος την έδειρε ενώ στη δεύτερη, δεν κατονομάζει το αγόρι που της έβγαλε τα ρούχα, ούτε τα ονόματα των άλλων παιδιών που ήταν παρόντα στο συμβάν.

Το ξύλο στη δομή της Κόνιτσας

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο ενημερωτικό σημείωμα της αστυνομίας, η καταγγελία του πατέρα στο Τμήμα Ασφαλείας Κολωνού, έχει ως εξής: «Αναφέρεται ότι την ώρα 10:00 της 27ης Οκτωβρίου, προσήλθε στο Τμήμα Ασφαλείας Κολωνού, άνδρας γεννηθείς το 1970 και υπέβαλε μήνυση κατ’αγνώστων δραστών για παράβαση των άρθρων 348 Π.Κ και 308 Π.Κ για «πορνογραφία ανηλίκων και απλές σωματικές βλάβες» σε βάρος της 12χρονης κόρης του.

Συγκεκριμένα ο 53χρόνος όπως είπε, είναι παντρεμένος με 51χρονη με την οποία έχουν δυο τέκνα. Ένα αγόρι 10ετών και ένα κορίτσι 12 ετών. Τον Φεβρουάριο του έτους 2022, με εντολή εισαγγελέα, πραγματοποιήθηκε η απομάκρυνση των δύο ανήλικων από την οικία των γονέων τους και η ανάθεση της επιμέλειας τους στην δομή με την ονομασία « Κιβωτός του Κόσμου». Τον Σεπτέμβριο του έτους 2023, τα ανήλικα μεταφέρθηκαν στις εγκαταστάσεις της Δομής στην Αθήνα Αττικής και συγκεκριμένα στην περιοχή του Κολωνού στην οδό Ζηνοδώρου 3. Κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης, η ανήλικη, ανέφερε στον πατέρα της, ότι κατά την διαμονή της στην δομή της «Κιβωτού του Κόσμου» στην περιοχή της Κόνιτσας, μία από τις κοινωνικές λειτουργούς, την είχε χτυπήσει χωρίς όμως να αναφέρει συγκεκριμένο λόγο».

Το ξεγύμνωμα 

Στις επόμενες γραμμές αναφέρεται κι άλλο ένα περιστατικό το οποίο συνέβη μέσα στη Δομή της Κιβωτού αυτή τη φορά με κεντρικό πρόσωπο ένα αγόρι το οποίο δεν κατονομάζει.

«Επιπρόσθετα στις 26 Οκτωβρίου 2023, κατά την δεύτερη συνάντηση των γονέων με τα τεκνά τους στις εγκαταστάσεις της Δομής, η ανήλικη εκμυστηρεύτηκε ότι ένα αγόρι, το όνομα του οποίου δεν ανέφερε, την ξεγύμνωσε, ενόσω ίδια βρισκόταν στον ξενώνα και την έβγαλε φωτογραφίες με το κινητό τηλέφωνο, παρουσία και άλλων παιδιών της δομής, χωρίς όμως να αναφέρει ποια ήταν αυτά ή πότε ακριβώς έλαβε χώρα το συγκεκριμένο περιστατικό». 

πηγή: www.newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News