Τρίτη 14 Μάιος 2024, 15:14
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Κάτω Αχαΐα: Η αιτία θανάτου του 20 ημερών βρέφους – Τι έδειξαν οι ιστοπαθολογικές εξετάσεις

Νέα στοιχεία έρχονται σήμερα στο φως σχετικά με την υπόθεση του θανάτου των δύο βρεφών 20 ημερών και 2 μηνών της οικογένειας από την Κάτω Αχαΐα.

Των ΜΑΡΙΑΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ και ΠΡΟΚΟΠΗ ΚΟΓΚΟΥ

Το θέμα που έφερε στο φως η εφημερίδα «Πελοπόννησος» έλαβε πανελλήνιες διαστάσεις, ενώ σήμερα έρχονται στο φως νέες αποκαλύψεις σχετικά με τα αποτελέσματα των ιστολικών εξετάσεων.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Κάτω Αχαΐα: Παρέμβαση της Δικαιοσύνης για τα δύο νεκρά παιδιά – Διαστάσεις λαμβάνει η αποκάλυψη της «Π»

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του pelop.gr, η αιτία θανάτου του 20 ημερών βρέφους δεν είναι η λοίμωξη του αναπνευστικού όπως αρχικά διακινήθηκε. Η ιστοπαθολογική εξέταση η οποία παραδόθηκε στην ιατροδικαστική υπηρεσία Πατρών και στον ιατροδικαστεί που έκανε τη νεκροψία – νεκροτομή στις 20 Οκτωβρίου, έδειξε πως το μόλις 20 ημερών βρέφος «έφυγε» από «διάμεση πνευμονίτιδα παιδικής ηλικίας».

Κάτω Αχαΐα: «Σταματήστε να στοχοποιείται τη μητέρα» – Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κ. Γιαννόπουλος στην «Π»

Μάλιστα, σήμερα, η 23χρονη έχει κληθεί να καταθέσει στο Αστυνομικό τμήμα, στο Βραχάτι Κορινθίας, για το περιστατικό του θανάτου του παιδιού της.

Μιλώντας στην «Π», η δικηγόρος της 23χρονης Βούλα Δημητριάδου τόνισε ότι ανέλαβε την υπόθεση της Κάτω Αχαΐας μετά από επικοινωνία που είχε με τη μητέρα, η οποία αναζητά τα αίτια και τις συνθήκες θανάτου των δύο παιδιών της.

«Θερμή παράκληση να αποστιγματιστεί κοινωνικά αυτό το κορίτσι, δεν είναι κατηγορούμενη. Η ίδια εκκίνησε τη διαδικασία, προκειμένου να διακριβωθούν τα αίτια των θανάτων» δήλωσε χθες στην «Π» η Βούλα Δημητριάδου.

Οπως έχει αποκαλύψει η «Π», για το θέμα έχει διαταχθεί διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Πάτρας Νίκο Νικολάου.

Οπως ήταν αναμενόμενο, η υπόθεση αυτή που αφορά στον θάνατο δύο βρεφών, έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

πηγή: pelop.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News