Δευτέρα 3 Ιούνιος 2024, 18:29
Πολιτική

Ευρωεκλογές 2024 – Στέφανος Κασσελάκης: Το κάλεσμα στο ΠΑΣΟΚ και η «ψήφος» σε Μητσοτάκη για πρόεδρο της Κομισιόν


Κάλεσμα προς τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να συνταχθούν με τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις Ευρωεκλογές έκανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξή του, δίνοντας το στίγμα της μεγάλης Δημοκρατικής παράταξης.

Εκτός από το άνοιγμα προς το ΠΑΣΟΚ την επομένη των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίστηκε στην ίδια συνέντευξη θετικός στο ενδεχόμενο να στηρίξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη για πρόεδρο της Κομισιόν.

Πιο συγκεκριμένα όταν ρωτήθηκε για τα σενάρια που κυκλοφορούν σε σχέση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την προεδρία της Κομισιόν και αν εν τέλει θα είχε πρόβλημα με το να είναι κεντροδεξιός ο επόμενος πρόεδρος της εφόσον θα είναι Έλληνας απάντησε «να είναι Έλληνας, ναι».

Εξήγησε μάλιστα πως δεν έχει πρόβλημα τόσο με τον άνθρωπο Μητσοτάκη, αν κι εκεί είπε έχει ενστάσεις όσον αφορά την αλαζονεία, αλλά με την πολιτική που εφαρμόζει στο εσωτερικό. Από εκεί και πέρα, σημείωσε, «εύχομαι ο ίδιος προσωπικά να είναι χαρούμενος, η οικογένειά του να είναι υγιής και να πετύχει ό,τι θέλει στη σταδιοδρομία του για το καλό της χώρας».

Το διακύβευμα του προοδευτικού χώρου

Σε ό,τι αφορά το διακύβευμα του προοδευτικού χώρου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε: «Καλώ το προοδευτικό κέντρο της χώρας να έρθει στο φυσικό του σπίτι, που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή τη στιγμή είναι το μόνο σπίτι».

«Ο κόσμος θέλει αξιοπρέπεια και αν θέλει να το πετύχει αυτό είναι στο χέρια του να χτίσει μία ισχυρή αντιπολίτευση. Είμαστε πολύ κοντά σε ένα ποσοστό που μπορεί να αφήσει όλη την Ελλάδα έκθαμβη», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Στέφανος Κασσελάκης στη συνέντευξή του.

Σημείωσε ακόμα ότι επιτυχία στις Ευρωεκλογές θα είναι «το να φέρουμε ένα φρέσκο αέρα. Δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να ανοίξουμε την πόρτα του Μαξίμου αλλά μπορούμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο να μπει φρέσκος αέρας στην κυβερνησιμότητα της χώρας».

«Δεν θα αλλάξει όνομα ο ΣΥΡΙΖΑ»

Αναφερόμενος στα εσωκομματικά θέματα του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι δεν θα αλλάξει όνομα το κόμμα, λέγοντας ότι είναι ένας φόρος τιμής σε όσους έχουν αγωνιστεί:

«Η τεράστια τιμή που έχω και η έμπνευση που έχω, είναι ο κόσμος ο οποίος έχει περάσει από εξορίες, από Πολυτεχνείο, έχει φάει ξύλο από τη Δεξιά, ο οποίος είναι μαζί μου, ο οποίος με στηρίζει, αντισυστημικά, “άλλαξέ τα όλα”. Για μένα αυτός ο κόσμος είναι η έμπνευσή μου. Γι’ αυτό το λόγο ποτέ δε θα αλλάξουμε το όνομα ΣΥΡΙΖΑ. Διότι είναι ένας φόρος τιμής, που αποτίνουμε σ’ αυτούς τους ανθρώπους».

Η 10η Ιουνίου 2024

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ρωτήθηκε με τους ποιους θα μπορούσε να συνεργαστεί την επομένη των εκλογών.

Για τον Νίκο Ανδρουλάκη είπε ότι «πριν από ένα χρόνο, του κ. Ανδρουλάκη του είχε ξινίσει ο κ. Τσίπρας, δεν ήθελε να συνεργαστεί με τον κ. Τσίπρα, τώρα του φταίω εγώ. Ας μας πει λοιπόν τι θέλει. Θέλει να είναι πρωθυπουργός της χώρας; Ας το πει ξεκάθαρα. Εάν θέλει να είναι πρωθυπουργός της χώρας, ας προσπαθήσει να πάει καλά στις εκλογές, αν θέλει να μείνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ή αν θέλει να γίνει πρωθυπουργός της χώρας, ας μείνει, δικαίωμά του».

Ωστόσο, τόνισε ότι σέβεται πάρα πολύ την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Πλεύση Ελευθερίας, καθώς και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, «η οποία έχει εκπροσωπήσει τις οικογένειες των θυμάτων των Τεμπών πολύ καλά. Και πραγματικά έχει κάνει πολύ καλές εμφανίσεις και προς τιμήν της, αφιερώνει πάρα πολύ χρόνο στο κοινοβουλευτικό έργο, μένει ώρες και ώρες και εκείνη και η ομάδα της στη Βουλή μέσα.

Αναφερόμενος στη Νέα Αριστερά, σημείωσε: «Κι όσον αφορά στους πρώην συντρόφους στους οποίους αναφέρεστε, ειλικρινά δεν ξέρω για ποιο λόγο υπάρχει τόσο μίσος από πάρα πολλούς από εκείνους στο πρόσωπό μου. Δεν είμαι εγώ αυτός ο οποίος από την πρώτη εβδομάδα έκανα στασίδι στα κανάλια να κατηγορώ τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είμαι εγώ αυτός ο οποίος έκανε λευκή απεργία στο κοινοβουλευτικό έργο αντί να βοηθήσει, να συνεισφέρει στην παραγωγή πολιτικής για το καλό του κόσμου. Τώρα μιλάμε για ανθρώπινες ζωές τις οποίες επηρεάζουμε. Επίσης δε θεωρώ ότι η Αριστερά ξεκινά με κλεμμένες έδρες. Αυτό δε συνάδει με τη φιλοσοφία της Αριστεράς», επισήμανε, καταλήγοντας, ο Στέφανος Κασσελάκης.



πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News