Δευτέρα 17 Ιούνιος 2024, 4:45
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ: Τι υποστηρίζει ο εφημέριος του Ιερού Ναού στο Μαζαράκι για την άρνηση κοινωνίας σε έγκυο


Αγαπητέ κύριε διευθυντά

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Με έκπληξη μου ανέγνωσα  άρθρο σας με τον τίτλο «Αρνήθηκε να κοινωνήσει έγκυο γυναίκα επειδή είχε κάνει πολιτικό γάμο, παρολίγο επεισόδιο».

Ferry Center

Όπως γνωρίζετε η δημοσιογραφική έρευνα απαιτεί πριν προβείτε σε

δημοσίευση γεγονότων τα οποία θίγουν την τιμή και την υπόληψη προσώπων και είναι αναληθή να πραγματοποιείται πάντοτε πλήρης έρευνα και από τις δυο πλευρές η αλήθεια είναι όχι πρόσφατα αλλά κατά μήνα Μάρτιο προσήλθε στον Ιερό Ναό η έγκυος κυρία για να εκκλησιαστεί, όχι για να κοινωνήσει. Όταν τελείωσε η Θεία Λειτουργία την κάλεσα κατ’  ιδίαν να συζητήσωμεν ως ιερεύς προς τους ενορίτες του.

Στην κατ’  ιδίαν συζήτηση πάντοτε σε φιλικό κλίμα την συνεβούλευσα  πνευματικά σε ποιες ενέργειες πρέπει να προβεί προκειμένου να κοινωνήσει σύμφωνα με τους ιερούς κανόνες και τις επιταγές της Εκκλησίας μας, πάντοτε μέσα στο πνεύμα της εκκλησιαστικής οικονομίας και της αγάπης προς τον συνάνθρωπο.

Τα όσα γράφετε ή τυχόν σας πληροφόρησαν τρίτοι είναι αναληθή και συκοφαντικά για μενα έναν νέο, ταπεινό, απλό και καλόπιστο ιερέα ο οποίος εδιορίσθην πρόσφατα από τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Χρυσόστομο και έχω διακαή πόθο να διακονήσω την ενορία.

Παρακαλώ να αναρτήσετε την απάντηση μου προκειμένου να αποκαταστήσετε την αλήθεια, την τιμή και την υπόληψη μου.

Χριστός Ανέστη!

Ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου Μαζαρακίου

π. Νικόλαος Αθανασόπουλος

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το flamis.gr ως είχε υποχρέωση δημοσίευσε ολόκληρη την επιστολή του ιερέως. Ομως στην επιστολή δεν απαντά στο βασικό ερώτημα του ρεπορτάζ: Θα την κοινωνούσε επειδή είχε τελέσει πολιτικό γάμο ή όχι; Γιατί η καταγγελία αναφέρει περί άρνησης της Θείας Κοινωνίας. Αρα όσοι κάνουν πολιτικό γάμο δεν θα κοινωνήσουν; Αναμέμνουμε την συμπληρωματική απάντηση του ιερέως.

OLYMPIA PASSπηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News