Τρίτη 18 Ιούνιος 2024, 5:42
Πολιτική

Στα «μαχαίρια» ο Άκης Σκέρτσος με τον ΣΥΡΙΖΑ για τα απορρυπαντικά στη Γερμανία και την ακρίβεια


Η τιμή των απορρυπαντικών σε Ελλάδα και Γερμανία ήταν η αφορμή για μια νέα κόντρα, αυτή τη φορά ανάμεσα στον Άκη Σκέρτσο και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Άκης Σκέρτσος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ σημείωσε πως o ΣΥΡΙΖΑ κάνει προεκλογική εκστρατεία με fake news: «Δεν είπα σε καμία περίπτωση αυτό που λέει η αντιπολίτευση. Γι’ άλλη μια φορά κάνουν τοξικό τον προεκλογικό διάλογο με fake news. Aυτή είναι η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ. Με ψέματα κινείται ενώ θα έπρεπε να έχουμε μάθει από το παρελθόν ότι τα ψέματα έχουν τελειώσει και ότι πρέπει να μιλάμε με τον λόγο της αλήθειας».

Ο κ. Σκέρτσος απάντησε με αυτό τον τρόπο στις αναφορές του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο ίδιος είχε υποστηρίξει πως τα απορρυπαντικά που πωλούνται στην Γερμανία είναι κατώτερης ποιότητας από αυτά που πωλούνται στην Ελλάδα, δικαιολογώντας έτσι τους λόγους που αντίστοιχα προϊόντα σε άλλες χώρες πωλούνται σε χαμηλότερες τιμές

«Γίνονται πλέον πολύ σοβαροί έλεγχοι, συστηματικοί έλεγχοι, επιβάλλονται πρόστιμα και γι αυτό δεν λέει κουβέντα η αντιπολίτευση», συμπλήρωσε ο κ. Σκέρτσος. Αναφορικά με την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού και τις κατηγορίες ότι άργησε η κυβέρνηση να αντιδράσει τόνισε ότι «ερχόμαστε πρώτοι να θέσουμε ένα ζήτημα για το οποίο υπάρχουν κενά στην ευρωπαϊκή νομοθεσία».

 

«Το διαψεύδω» σημείωσε και κάλεσε την αντιπολίτευση να βρει τη δήλωση λέγοντας πως αυτό που υποστήριξε είναι ότι «υπάρχει η δυνατότητα να παίζουν με συσκευασίες σε μεγέθη και ονομασίες και αυτό να καθιστά δύσκολο τον έλεγχο, τη σύγκριση και την κύρωση, όταν παίζουν με αυτό τον τρόπο στις τιμές».

Ωστόσο, σε νέα ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ παραθέτει το βίντεο από τις δηλώσεις του Άκη Σκέρτσου στην τηλεόραση One και αναφέρει πως:

«”Πρόκειται για Fake news. Εγώ ποτέ δεν είπα κάτι τέτοιο… Βρείτε το βίντεο” φώναζε σήμερα ο υπουργός επικρατείας Άκης Σκέρτσος σε τηλεοπτική του εμφάνιση στην ΕΡΤ, σχετικά με την επική δήλωσή του πως το ίδιο προϊόν στη Γερμανία πωλείται φθηνότερο απ’ ότι στην Ελλάδα γιατί διαθέτει υποδεέστερη σύνθεση.

Το θράσος των στελεχών της κυβέρνησης Μητσοτάκη έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Λες και ήταν δύσκολο να βρεθεί το επίμαχο στιγμιότυπο που τον εκθέτει για μία ακόμη φορά. Το ζήτησε όμως. Κι αφού το ζήτησε οφείλουμε να του το δώσουμε».πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News