Κυριακή 28 Απρίλιος 2024, 22:27
Ελλάδα

Αλεποχώρι: «Χωρίς να κάνουμε κάτι πυροβόλησε δυο φορές» – Σοκάρουν οι καταθέσεις των ανήλικων

Σοκάρουν οι καταθέσεις των δύο ανήλικων οι οποίοι τραυματίστηκαν μετά από πυρά ενός 70χρονου στο Αλεποχώρι.

Τόσο ο 14χρονος όσο και ο 16χρονος που έπεσαν θύματα της επίθεσης, εξήγησαν ότι βρισκόταν στο Αλεποχώρι για τις καλοκαιρινούς τους διακοπές όπως ανέφεραν στην κατάθεσή τους και αποκαλύπτει το Star.

Ήταν από τη μια μετά μεσάνυχτα στην παραλία με τους φίλους τους και μια ώρα μετά, αποφάσισαν στο πλαίσιο πλάκας, όπως ανέφεραν, να μπουν στην αυλή του γείτονά τους .

Όπως είπαν, τον γνωρίζουν, καθώς, με το σπίτι του 16χρονου το σπίτι είναι πολύ κοντά. Μέχρι εκείνη τη στιγμή είχαν καλές σχέσεις μαζί του και ένα από τα δύο παιδιά, τέσσερις ημέρες πριν τους πυροβολισμόυς, τον είχε βοηθήσει με το κινητό του. Συνολικά ήταν τέσσερα τα παιδιά όταν αποφάσισαν να πάνε στην αυλή.

Στην κατάθεσή του ο 16χρονος που πυροβολήθηκε από τον 70χρονο ανέφερε:

«Αρχικά μείναμε εξωτερικά και ένας ένας σκαρφαλώσαμε στη μάντρα που είναι 2 με 2.5 μέτρα και όλοι μαζί, πλην του ενός παιδιού, ο οποίος ήταν πολύ κοντά στη μάντρα. Μπήκαμε στην αυλή. Αμέσως άκουσα μια φωνή να λέει “μείνετε εκεί που είστε!”. Τότε είδα τον γείτονα. Το σημείο που βρισκόμασταν εμείς φωτιζόταν από κολόνα της ΔΕΗ», είπε ο ανήλικος και πρόσθεσε:

«Αμέσως μετά και αφού μας φώναξε και χωρίς εμείς να κάνουμε κάτι, πυροβόλησε δυο φορές. Κατάλαβα ότι με πέτυχε. Από τον φόβο μου κατάφερα να πηδήξω τη μάντρα, ενώ η δεύτερη σφαίρα τραυμάτισε τον φίλο μου». κατέληξε.

Τα παιδιά στην πορεία έτρεξαν στους γονείς τους και από εκεί στο νοσοκομείο, με τον έναν μάλιστα να υποβαλλεται και σε χειρουργική επέμβαση στο μάτι.

πηγή: www.newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News