Σάββατο 27 Απρίλιος 2024, 3:01
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Πάτρα: Τι σκέφτονται να κάνουν στη Μαιζώνος για την εξοικονόμηση στο ρεύμα

Ο Δήμος, μέσα από τα όσα έχουν ξεκαθαρίσει τόσο ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης, όσο και τα μέλη της δημοτικής αρχής, δεν πρόκειται να μειώσει το φως στους δρόμους και στις πλατείες της Πάτρας.

Κάτι τέτοιο θα έβαζε σε κινδύνους την ασφάλεια των δημοτών. Τι πρόκειται όμως να κάνει για την εξοικονόμηση της ενέργειας προκειμένου να μειώσει τον λογαριασμό από την ΔΕΗ που κάθε τετράμηνο εμφανίζεται ολοένα και πιο υψηλός;

Πέρα από τα led που εγκαθιστά στις πλατείες, στους δρόμους, στα κτίρια και στους κοινόχρηστους χώρους, έργο που ήδη έχει ξεκινήσει και βρίσκεται σε εξέλιξη, θα προχωρήσει, σύμφωνα με πληροφορίες στην μείωση του φωτισμού στο δημαρχιακό μέγαρο στην Μαιζώνος.

Εκεί δηλαδή που φωτιζόταν όλη τη νύχτα θα φωτίζεται έως στις 10 το βράδυ. Απόφαση σχετική δεν υπάρχει μέχρι ώρας όμως αυτές είναι οι προθέσεις του. Άλλα κτίρια στα οποία θα μπορούσε να μειώσει τον εξωτερικό φωτισμό δεν υπάρχουν εκτός του Δημοτικού Θεάτρου Απόλλων.

Κι εκεί όμως η ενέργεια που ξοδεύεται δεν είναι μεγάλη. Στις σκέψεις της δημοτικής αρχής είναι να μειώσει τις ώρες της λειτουργίας των συντριβανιών που υπάρχουν σε πλατείες της Πάτρας, κόβοντας από εκεί ενέργεια.

Κάτι που ήδη έχουν αποφασίσει και μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις για να αντιμετωπίσουν την ενεργειακή κρίση. Μείωση της ενέργειας και εξοικονόμηση θα προσπαθήσει να κάνει και στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο που γενικότερα ως χώρος έχει σημαντική κατανάλωση ρεύματος.

Το χωριό και ο διάκοσμος των Χριστουγέννων

Πάντως, σε ότι αφορά τον εορτασμό και τον διάκοσμο την χριστουγεννιάτικη περίοδο, δεν πρόκειται να γίνουν εκπτώσεις στο ρεύμα αφού έτσι και ο αλλιώς, σύμφωνα με τη Μαιζώνος, ο Δήμος δεν έκανε ποτέ κινήσεις εντυπωσιασμού, αλλά ήταν πάντοτε μετρημένος.

Ακόμα και στο Χριστουγεννιάτικο χωριό στην πλατεία Γεωργίου όλα τα φώτα εκεί είναι led και έτσι η κατανάλωση του ρεύματος δεν είναι μεγάλη. Πάντως, είναι γεγονός ότι αποτελεί μία δύσκολη εξίσωση το όλο θέμα της εξοικονόμησης ρεύματος.


πηγή: www.patrasevents.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News