Δευτέρα 6 Μάιος 2024, 21:59
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Πάτρα: Εξετάσεις οδηγών στο πρώην εργοστάσιο – Δίνει λύση η Πειραϊκή- Πατραϊκή


Mavropoulis

Η λύση στο πρόβλημα που υπήρχε σχετικά με τον ασφαλή χώρο για τη διεξαγωγή εξετάσεων για υποψήφιους οδηγούς στην Πάτρα φαίνεται ότι βρέθηκε.

Ferry Center

Η αυτοψία που έγινε προ ημερών από τον αντιπερειφερειάρχη Αχαΐας Φωκιώνα Ζαΐμη, τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΠΑ Παναγιώτη Αναστασόπουλο και μέλη του ΔΣ του σωματείων εκπαιδευτών οδήγησης ήταν σε δύο διαφορετικά μέρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πελοποννήσου», ο χώρος που προκρίθηκε τελικά από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τον ΟΛΠΑ, είναι ένα κομμάτι από τα έξι στρέμματα του πρώην εργοστασίου της Πειραϊκής-Πατραϊκής στην Ακτή Δυμαίων.

Σε σχέση με την άλλη επιλογή που ήταν ένας χώρος κοντά στην είσοδο του νέου λιμένα, ο χώρος στην Πειραϊκή-Πατραϊκή πληροί όλες τις προϋποθέσεις που έθεσε το Σωματείο Εκπαιδευτών Οδήγησης και το είχε θέσει ως πρώτη επιλογή.

GYMALL

Ο Φωκίων Ζαΐμης που έχει την αρμοδιότητα, έχει δώσει εντολή στην τεχνική υπηρεσία ώστε τις επόμενες μέρες να γίνει αυτοψία από μηχανικό της Περιφέρειας μέσα στις επόμενες μέρες για να προκύψει το κόστος για τον καθαρισμό και την οριοθέτηση του χώρου που θα χρησιμοποιείται.

Στη συνέχεια, ανάλογα και με το ύψος του κόστους, θα βρεθούν από διάφορους πόρους τα χρήματα για να ξεκινήσουν οι εργασίες.
Στόχος της Περιφέρειας είναι ο χώρος να είναι έτοιμος το συντομότερο ώστε στη συνέχεια να ενημερωθεί το Σωματείο Εκπαιδευτών Οδήγησης Νομού Αχαΐας, που θα τον παραλάβει για να ξεκινήσει η διαδικασία εξετάσεων των υποψήφιων οδηγών.

Εκτός από την λύση σε ένα πάγιο αιτήματος του Σωματείου Εκπαιδευτών Οδήγησης, στα θετικά συγκαταλέγεται ότι θα αποκτήσει «ζωή» ένα κομμάτι του πρώην εργοστασίου της Πειραϊκής-Πατραϊκής που τόσα χρόνια παραμένει αναξιοποίητο και μάλιστα μπροστά σε ένα σημείο που διασχίζουν καθημερινά χιλιάδες πολίτες.

Θυμίζουμε ότι ο χώρος του πρώην εργοστασίου της Πειραϊκής-Πατραϊκής ανήκει στον ΟΛΠΑ και έχουν ακουστεί πολλά για την αξιοποίησή του, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει τίποτα.

Μόλις ολοκληρωθεί η ανάπλαση στο κομμάτι που προορίζεται για τους εκπαιδευτές οδήγησης της Αχαΐας, είναι μια καλή ευκαιρία να τρέξουν οι διαδικασίες και για την αξιοποίηση-προς οποιαδήποτε κατεύθυνση κριθεί- και για το υπόλοιπο κομμάτι του πρώην εργοστασίου.

OLYMPIA PASS



πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News