Δευτέρα 29 Απρίλιος 2024, 14:36
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Όλα έτοιμα για τον 45ο Ποδηλατικό Γύρο Θυσίας – Πάνω από 300 συμμετοχές

Πάνω από 320 συμμετοχές έχει ο Ποδηλατικός Γύρος Θυσίας που θα γίνει για 45η χρονιά, με διοργανωτή τον Ποδηλατικό Όμιλο Πατρών. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα ποδηλατικά event της χώρας που προσελκύουν κάθε χρόνο μεγάλα ονόματα αθλητών από όλη την επικράτεια, αλλά και από το εξωτερικό.

Ο αγώνας αυτός, εκτός από το αγωνιστικό μέρος έχει και έναν συμβολικό χαρακτήρα αφού αποτελεί ένα event που είναι αφιερωμένο στους Αγωνιστές της Επανάστασης του ’21, ενώ θεωρείται και ένας από τους πιο δύσκολους από πλευράς διαδρομής. Φέτος παίρνουν μέρος 48 σωματεία, δηλαδή όλες οι ποδηλατικές ομάδες που ανήκουν στην Ομοσπονδία, ενώ θα συμμετάσχουν και ομάδες από την Κύπρο.

Το ποδηλατικό event θα ξεκινήσει από την Παρασκευή στις 24 Μαρτίου που θα γίνει ο αγώνας ατομικής χρονομέτρησης από το Τείχος Δυμαίων έως το Λάππα, θα συνεχιστεί το Σάββατο ανήμερα της 25ης Μαρτίου με τον αγώνα αντοχής συνολικής διαδρομής 110 χιλιομέτρων (Κάτω Αχαΐα-Σανταμέρι-Κρίνος), ενώ θα κορυφωθεί με τον κλασικό αγώνα του Ποδηλατικού Γύρου.

Πρόκειται για τον αγώνα που θα ξεκινήσει από το νέο λιμάνι και τον χώρο του ΟΛΠΑ, φτάνοντας έως τα Καλάβρυτα και τερματίζοντας στην Ιερά Μονή της Αγίας Λαύρας, σε μία διαδρομή συνολικά 100 χιλιομέτρων.


πηγή: www.patrasevents.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News