Τετάρτη 15 Μάιος 2024, 12:09
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ – ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΝΑΚΑΡΗ: Στα Δικαστήρια για να μην γίνει αντιδρόμηση


Τη νομική οδό επέλεξαν οι κάτοικοι της Κανακάρη και τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής για να σταματήσουν την αντιδρόμηση της, καταθέτοντας προσφυγή, έχοντας ως βασικό τους επιχείρημα ότι οι μελέτες για τον νέο κυκλοφοριακό χάρτη δεν είναι επικαιροποιημένες.

Η κίνηση αυτή των κατοίκων δείχνει την αποφασιστικότητα τους στο να σταματήσουν το έργο της αντιδρόμησης, για το οποίο έχουν εναντιωθεί εξ αρχής, τονίζοντας ότι θα φέρει προβλήματα στο κέντρο της Πάτρας και θα κάνει τη ζωή αφόρητη για τους περίοικους της όλης περιοχής της Κανακάρη.

Η Κανακάρη, σύμφωνα με το σκεπτικό τους, δεν μπορεί να λειτουργήσει ως έξοδος, ενώ την ίδια στιγμή χάνονται από τις παρεμβάσεις που γίνονται λόγω της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου, δεκάδες θέσεις στάθμευσης.

Από την πλευρά του ο Δήμος είναι και αυτός αποφασισμένος να προχωρήσει στην υλοποίηση του έργου το οποίο είναι αλήθεια ότι έχει διχάσει ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας.

Σύμφωνα με κύκλους της δημοτικής αρχής οι μελέτες που έχουν γίνει έχουν προβλέψει όλες τις αλλαγές και τις συνέπειες τους, ενώ η προσφυγή αυτή, όπως λένε, βάζει σε κίνδυνο την χρηματοδότηση όλων των εργασιών που γίνονται στο κέντρο της Πάτρας και είναι να γίνουν, αλλά και την επιστροφή χρημάτων που έχουν ήδη δοθεί.

«Η εξασφάλιση της χρηματοδότησης των έργων έγινε με την προϋπόθεση ότι η Κανακάρη και η Κορίνθου θα αντιδρομηθούν. Για αυτό και χρηματοδοτήθηκε η διάνοιξη της Κανακάρη. Το ίδιο ισχύει και για την πλήρη πεζοδρόμηση της Μαιζώνος. Κάθε αλλαγή στον σχεδιασμό βάζει σε κίνδυνο την χρηματοδότηση» λένε χαρακτηριστικά.



πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News