Σάββατο 6 Ιούλιος 2024, 12:38
Live Stage

O Oneohtrix Point Never ζωντανά στην Αθήνα

Η εμφάνιση του Oneohtrix Point Never θα περιλαμβάνει υλικό από ολόκληρη την καριέρα του.

O Oneohtrix Point Never έρχεται στην Αθήνα για μία μοναδική εμφάνιση, την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου στο Gagarin 205 στο πλαίσιο της περιοδείας του «AGAIN²».

Δεν είναι παρά ελάχιστοι οι δημιουργοί της σύγχρονης μουσικής που μπορούμε να αποκαλέσουμε ιδιοφυΐες. Σίγουρα, μία από αυτές τις περιπτώσεις είναι ο Daniel Lopatin, γνωστός και ως Oneothrix Point Never.

Μία αρκετά ακριβής περιγραφή της καριέρας του είναι ότι ξεκίνησε δημιουργώντας το vaporwave στα τέλη των ’00s και έκτοτε, έκανε ό,τι ακριβώς ήθελε.

 

Μεταξύ πολλών άλλων, ο Oneohtrix Point Never έχει στο ενεργητικό του κυκλοφορίες στην περίφημη Warp Records, συνεργασίες με την Anohni, με τους MGMT, την FKA Twigs και τον Iggy Pop.

Επίσης, έχει υπογράψει τα επιβλητικά soundtracks στην ταινία «The Bling Ring» της Sofia Coppola και στις δύο ταινίες των αδερφών Safdie, το «Good Time», το «Uncut Gems».

Επιστέγασμα της πορείας του Oneohtrix Point Never είναι σίγουρα η μακρά συνεργασία του με τον μεγαλύτερο άντρα pop star του πλανήτη, τον The Weeknd που έχει αποφέρει πολυπλατινένια άλμπουμ, όπως το «Dawn FM» και το «After Hours», πολλά megahits και την επαναφορά των ’80s στο μουσικό προσκήνιο.

Η προσωπική δισκογραφία του περιλαμβάνει 10 άλμπουμ και εξερευνά τα όρια της μουσικής, σπάζοντας νόρμες και ωθώντας την pop σε νέες κατευθύνσεις, χάρη στη μοναδικά εκκεντρική ματιά του και την αγάπη του στην glam μελαγχολία των ’80s.

 

Η περιοδεία «Again²» ανατρέπει την ιδέα μιας εμφάνισης του Oneohtrix Point Never μέσα από μία ψυχεδελική παραγωγή που υπογράφει καλλιτεχνικά ο περίφημος Freeka Tet (με τον οποίο συνεργάστηκε στο καθηλωτικό video του «A Barely Lit Path») και digital animations από τον σταθερό συνεργάτη του Nate Boyce.

Το set list της περιοδείας θα περιλαμβάνει υλικό από ολόκληρη την καριέρα του OPN.

Η τελευταία δισκογραφική δουλειά του «Again» είναι το πιο συνεργατικό άλμπουμ του μέχρι σήμερα.

Το «Again» περιλαμβάνει 13 τραγούδια και συμμετοχές από ένα ευρύ φάσμα συνεργατών όπως οι Robert Ames, Lee Ranaldo, Jim O’Rourke, Xiu Xiu, και lovesliescrushing.

Η ιδέα πίσω από τον δίσκο ήταν η δυνητική συνεργασία του τωρινού και του νεότερου εαυτού του Daniel Lopatin, μία άσκηση πάνω στο τι μένει και τι ξεχνιέται από τη μνήμη ενός ώριμου καλλιτέχνη.

 

Πληροφορίες

Oneohtrix Point Never
Again² Fall Tour

Gagarin 205
Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2024

Διάθεση εισιτηρίων

• Online: more.com
• Τηλεφωνικά στο 211 77 00 000
• Φυσικά σημεία: Καταστήματα Νova, Public, Ευριπίδης, Viva Spot Τεχνόπολης

 

πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News