Δευτέρα 20 Μάιος 2024, 1:56
Ελλάδα

Χαλκιδική: Με ψυχολογικά προβλήματα ο εμπρηστής του ιστορικού ναού – Ήθελε να κάψει την περιοχή


Εξοργισμένοι είναι οι κάτοικοι των οικισμών του δήμου Πολυγύρου γύρω από τα Βράσταμα της Χαλκιδικής μετά τον εμπρησμό χθες του ιστορικού ναού του Άη Γιάννη το οποίο χρονολογείται από το 1868.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα των αστυνομικών η φωτιά που κατέκαψε το εξωκλήσι προέκυψε από έναν άνδρα με καταγωγή από την Γεωργία, ο οποίος παραδέχθηκε την πράξη του -πως εκείνος ήταν ο άνθρωπος που έβαλε τη φωτιά- και συνελήφθη.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε σε ψυχιατρική κλινική καθώς αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, ενώ είναι και εξαρτημένος από ναρκωτικές ουσίες.

Στη συνέχεια όμως, όπως μετέφερε στο GRTimes ο πρόεδρος της Κοινότητας Βραστάμων κ. Κοσμάς Οικονόμου, αφέθηκε ελεύθερος μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση.

Για το ίδιο περιστατικό, από την έρευνα προέκυψε ότι ο καθ’ ομολογία δράστης ήταν έτοιμος να βάλει φωτιά και στα ελαιόδεντρα που υπήρχαν τριγύρω, χωρίς ευτυχώς να προλάβει καθώς θα μπορούσε να απειλήσει μέχρι και τους οικισμούς.

Θα γίνει αναστήλωση

Θα ξεκινήσουν διαδικασίες αναστήλωσης του εξωκλησιού που καταστράφηκε ολοσχερώς από τη φωτιά.

Στον ιστορικό αυτό ναό, ηλικίας 156 ετών, γίνονται κάθε χρόνο πανηγύρια συγκεντρώνοντας εκατοντάδες ντόπιους και επισκέπτες.

«Είμαι σίγουρος ότι ο δήμαρχος έχει πάρει πρωτοβουλίες. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει επικοινωνήσει ήδη με την κ. Μενδώνη, ενώ αύριο εγώ με τον κ. Κατάκαλο (αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Πολεοδομίας, Χωροταξίας και Περιβάλλοντος του δήμου Πολυγύρου) θα ανέβουμε στο εξωκλήσι και θα κάνουμε μια πρώτη αυτοψία ώστε άμεσα να κινηθούν οι διαδικασίες και να βγει ένα πρώτο κονδύλι για την αναστήλωση του. Από την καταστροφή που συντελέστηκε έχω την εντύπωση ότι δεν θα καταφέρουμε να του δώσουμε και πάλι την πολύτιμη αρχική του εικόνα, ωστόσο το θετικό είναι ότι το κύριο «σώμα» του κτιρίου και η πέτρα που χρονολογείται από το 1868 σώθηκε και πάνω σε αυτό, έπειτα από τις απαραίτητες επιδιορθώσεις που θα γίνουν, θα γίνει η αναστήλωση» είπε στο GRTimes ο κ. Οικονόμου.



πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News