Κυριακή 2 Ιούνιος 2024, 21:32
Ελλάδα

Λαμία: Στις φλόγες το εργοστάσιο της εταιρείας που εμπλέκεται στην υπόθεση τροφικής δηλητηρίασης μαθητών


Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και δυνάμεις της 7ης ΕΜΑΚ επιχειρούν στον Βιομηχανική Περιοχή Λαμίας, όπου εκδηλώθηκε πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Γιαννίτσης».

Το συγκεκριμένο εργοστάσιο είχε ετοιμάσει πριν από δύο ημέρες τα σχολικά γεύματα από τα οποία προκλήθηκε μαζική τροφική δηλητηρίαση σε μαθητές σχολείων της περιοχής.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για εγκλωβισμένα άτομα

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης η πυρκαγιά είναι μεγάλη και καλούνται να συνδράμουν πυροσβεστικές δυνάμεις από όλη την περιοχή για να τιθασεύσουν τις φλόγες ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες για εγκλωβισμένα άτομα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν ζητήματα με τις δεξαμενές αερίου που σκάνε και υπάρχει φόβος για ολοκληρωτική καταστροφή των εγκαταστάσεων.

Πάνω από 30 μηνύσεις

Να σημειωθεί πως σε μηνύσεις έχουν προχωρήσει γονείς παιδιών από επτά σχολεία της Λαμίας που έπαθαν τροφική δηλητηρίαση με τον αριθμό των καταγεγραμμένων κρουσμάτων να ανέρχεται σε τουλάχιστον 63 μαθητές. Ο αριθμός των κρουσμάτων ενδεχομένως να είναι μεγαλύτερος, καθώς τα σχολικά γεύματα, ναι μεν διανέμονται στα σχολεία, ωστόσο αρκετοί μαθητές τα καταναλώνουν στο σπίτι τους. Αυτό μπορεί όμως να συνεπάγεται πως καταναλώθηκε από άλλα μέλη της οικογένειας, τα οποία επίσης υπέστησαν δηλητηρίαση χωρίς όμως να έχει καταγραφεί.

Μετά την αποκάλυψη των δεκάδων κρουσμάτων, οι γονείς των παιδιών πήγαν την Παρασκευή (17/5) στον εισαγγελέα της Λαμίας για να καταγγείλουν το συμβάν.



πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News