Τρίτη 25 Ιούνιος 2024, 8:20
Ελλάδα

Άνω Λιόσια: Δεν χρήζει νοσηλείας ο 59χρονος που έκαψε τη σορό του πατέρα του – Βίντεο από τη στιγμή της σύλληψης


Στο αυτόφωρο αναμένεται να οδηγηθεί αύριο και να δικαστεί ο 59χρονος που έκαψε τη σορό του πατέρα στην αυλή του σπιτιού της στα Άνω Λιόσια.

Ο 59χρονος πέρασε χθες από ψυχιατρικές εξετάσεις και σήμερα έγινε γνωστό ότι οι γιατροί που τον εξέτασαν έκριναν ότι ο ψυχική κατάσταση του άνδρα δεν χρήζει νοσηλείας και ότι αντιθέτως «επιδέχεται ποινικού καταλογισμού».

Έτσι η ποινική διαδικασία θα συνεχιστεί κανονικά μετά την άσκηση ποινικής δίωξης που του άσκησε ο εισαγγελέας με τις κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα για παρασιώπηση ανεύρεσης νεκρού, ψευδής αναφορά σε αρχή και παράνομη οπλοκατοχή.

Δεν υπάρχουν στοιχεία εγκληματικής ενέργειας


Από τα πρώτα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης δεν έχει προκύψει κάποιο στοιχείο που να δείχνει εγκληματική ενέργεια. Σύμφωνα με το πόρισμα του αρμόδιου ιατροδικαστή τα τραύματα διαμελισμού κεφαλής και κάτω άκρων τα οποία έφερε η σορός του πατέρα είναι μεταθανάτια.

Πάντως από την ιατροδικαστική εξέταση ήταν αδύνατο να προσδιοριστεί η αιτία θανάτου, προσδιορίστηκε ωστόσο ότι ο 82χρονος είναι νεκρός τουλάχιστον εδώ και ένα μήνα.

Ήθελε τη σύνταξη του πατέρα του

Αν και φαίνεται ο 59χρονος να αντιμετωπίζει κάποια ψυχολογικά προβλήματα, ένα από τα σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές, είναι ότι ήθελε να αποκρύψει τον θάνατο του πατέρα του και να εξαφανίσει το πτώμα προκειμένου να συνεχίσει να λαμβάνει τη σύνταξή του.

Περίοικοι ανέφεραν ότι ο άνδρας είναι καθηγητής μαθηματικός ωστόσο δεν εργαζόταν.

Η στιγμή της σύλληψης

Στο μεταξύ, βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της σύλληψης του 59χρονου έξω από το σπίτι του στην οδό Αγαμέμνονος βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ έχουν καταφθάσει στο σπίτι της οδού Αγαμέμνονος, στα Άνω Λιόσια. Έχουν βρει τον 59χρονο στην αυλή, δίπλα σε υπολείμματα φωτιάς και του ζητούν να απομακρυνθεί. Μόλις αντιλαμβάνονται ότι πρόκειται για ανθρώπινη σορό, προσπαθούν να του περάσουν χειροπέδες.

Ο 59χρονος ακούγεται να λέει «όχι δεν θέλω να με δέσετε…» με τον αστυνομικό να του απαντά «είναι ο νόμος έτσι, τέλος».

Οι αστυνομικοί βγάζουν από τον χώρο τον 59χρονο και του επιτρέπουν να καθίσει στο πεζοδρόμιο, γιατί είναι σε σύγχυση.πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News