Δευτέρα 29 Απρίλιος 2024, 2:09
Μουσική

Bono: «Ο ακτιβισμός με βοήθησε να σώσω τον εαυτό μου»

«Όταν οι άνθρωποι λένε ότι “έσωζα τον κόσμο”, μάλλον εγώ έσωζα τον εαυτό μου».

Ο Bono αναγνωρίζει ότι ο ακτιβισμός τον βοήθησε να «σώσει τον εαυτό του».

Ο τραγουδιστής των U2 αισθανόταν πάντα «σαν απατεώνας», αλλά παραδέχτηκε ότι παραλίγο να χάσει τον εαυτό του τη δεκαετία του 1990, οπότε είναι ευγνώμων που τελικά έστρεψε αλλού την προσοχή του και μπόρεσε να χρησιμοποιήσει τη φήμη του ώστε να βοηθήσει τους άλλους ανθρώπους μέσω των εκστρατειών του κατά της φτώχειας και για να ευαισθητοποιήσει το κοινό για το AIDS.

«Πάντα αισθανόμουν κατά κάποιο τρόπο σαν απατεώνας, όταν έγινα ροκ σταρ, σαν να μην μπορούσα να ταιριάξω απόλυτα με το αντικείμενο. Αλλά στη δεκαετία του ’90 ίσως να έγινα λίγο πολύ καλός σε αυτό. Υποθέτω ότι θα μπορούσα να μείνω με εκείνα τα πλαστικά παντελόνια…», εκμυστηρεύτηκε στο The Sunday Times Magazine.

«Θα έλεγα ότι όταν οι άνθρωποι λένε ότι “έσωζα τον κόσμο”, μάλλον εγώ έσωζα τον κ**ο μου. Νομίζω ότι θα ήταν προδοσία να το απολαμβάνω αυτό, την υπέροχη αίσθηση ότι τελικά γίνεσαι άνθρωποι του rock’n’roll», πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ, ο Bono παραδέχτηκε ότι τα 40 χρόνια του γάμου του με τη σύζυγό του Ali Hewson, με την οποία έχει αποκτήσει τέσσερα παιδιά, δεν κυλούσαν πάντα ομαλά και έπρεπε να «κοπιάσουν» για να ξεπεράσουν κάποιες δύσκολες στιγμές.

«Δεν είναι ότι από την αγάπη μας απουσίαζαν σκοτεινά υπόγεια ρεύματα ή αλμυρά νερά, αλλά βοηθήσαμε ο ένας τον άλλον να ξεπεράσει εκείνα τα σημεία όπου ήταν δύσκολο να δούμε πού βρισκόμασταν. Η Ali το αποκαλεί “τη δουλειά της αγάπης”», ανέφερε.

«Μακάρι να μη χρησιμοποιούσε τη λέξη “δουλειά”, γιατί έχω την αίσθηση ότι υπάρχει ένα επίθετο, το “δύσκολο”, που υπονοείται», σημείωσε.

Ο 62χρονος τραγουδιστής θεωρεί τη σύζυγό του «ατελείωτα συναρπαστική» και παραδέχτηκε ότι ούτε ο ίδιος ούτε τα παιδιά του την καταλαβαίνουν πλήρως.

«Κοιτάξτε. Είναι απίστευτη. Δεν είναι ένα μυστήριο μόνο για εμένα, παρεμπιπτόντως. Είναι ένα μυστήριο για τις κόρες της, για τους γιους της. Αυτό που εννοώ είναι ότι όλοι προσπαθούμε να τη μάθουμε. Είναι ατελείωτα συναρπαστική. Είναι… γεμάτη σκανταλιές», είπε ο Bono.

Bono - U2

πηγή: hit-channel.com

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News