Παρασκευή 26 Απρίλιος 2024, 21:00
Κόσμος

Ζελένσκι: Βοηθήστε την Ουκρανία γιατί αλλιώς η Ρωσία θα έρθει σε εσάς

Νέο δραματικό μήνυμα στη Δύση εξέπεμψε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ζήτησε από την Ευρώπη να προστατεύσει και τη δική της ασφάλεια, βοηθώντας την Ουκρανία να υπερασπιστεί τον εαυτό της απέναντι στη Ρωσία.

«Η Ευρώπη πρέπει να προστατεύσει τη δική της ασφάλεια, βοηθώντας την Ουκρανία να υπερασπιστεί τον εαυτό της απέναντι στη Ρωσία», τόνισε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι μιλώντας μέσω βιντεοσύνδεσης, σε συνεδρίαση των ηγετών της Κοινής Εκστρατευτικής Δύναμης (JEF) στο Λονδίνο.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας ζήτησε από την Ευρώπη να στείλει περισσότερα όπλα.«Μπορούμε ακόμα να σταματήσουμε τη ρωσική πολεμική μηχανή, μπορούμε ακόμα να σταματήσουμε τη δολοφονία ανθρώπων. Θα ήταν πιο εύκολο να το κάνουμε μαζί. Γιατί αλλιώς, θα έρθουν σε εσάς», είπε ο Ζελένσκι.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός φιλοξενεί σύνοδο των ηγετών της Βόρειας Ευρώπης για να συζητήσουν την άμυνα και την ασφάλεια της Ευρώπης.

«Είμαστε όλοι οι στόχοι της Ρωσίας και όλα θα είναι εναντίον της Ευρώπης εάν η Ουκρανία δεν αντέξει, άρα θα ήθελα να σας ζητήσω να βοηθήσετε τον εαυτό σας, βοηθώντας εμάς», δήλωσε ο Ζελένσκι στους ηγέτες.

«Γνωρίζετε το είδος του οπλισμού που χρειαζόμαστε… χωρίς τη στήριξή σας θα είναι πολύ δύσκολο, είμαι πολύ ευγνώμων, αλλά θέλω να πω ότι χρειαζόμαστε περισσότερα… Πραγματικά ελπίζω ότι θα είστε σε θέση να βελτιώσετε αυτό το πλαίσιο και θα δείτε πώς αυτό θα προστατεύσει την ασφάλειά σας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


πηγή: newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News