Τρίτη 7 Μάιος 2024, 15:34
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Πάτρα: Χωρίς ασφαλιστική ενημερότητα δεκάδες επαγγελματίες στην αγορά

Εφτά στους δέκα είναι χωρίς ασφαλιστική ενημερότητα και το γεγονός αυτό καταδεικνύει από μόνο του το πόσο εύθραυστα είναι τα πράγματα στην κοινωνία μετά από την οικονομική κρίση, την κρίση της πανδημίας και το κύμα ακρίβειας που έχει φτάσει στην καθημερινότητα μας.

Αυτό είναι ένα από τα πολλά στοιχεία που δόθηκαν από την ένωση λογιστών Πάτρας στη συνέντευξη που έγινε στο Επιμελητήριο Αχαΐας. Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν δεκάδες είναι οι επαγγελματίες που πλέον δεν έχουν ασφαλιστική ικανότητα μετά και την ενοποίηση όλων των ασφαλιστικών ταμείων σε ένα, στον ΕΦΚΑ.

Σύμφωνα με τους λογιστές οι οφειλές στον ΕΦΚΑ που είχαν τακτοποιηθεί το διάστημα πριν από την πανδημία συσσωρεύτηκαν κατά τη διάρκεια της καραντίνας και έτσι το ύψος των οφειλών εκτινάχτηκε για τους επιχειρηματίες, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις δόσεις.  

Το γεγονός αυτό μπλόκαρε την ασφαλιστική ενημερότητα των επαγγελματιών, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει αφού πλέον δεν δικαιούνται δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Στο μεταξύ η αγοραστική δύναμη στα εμπορικά μαγαζιά έχει πέσει τόσο χαμηλά που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα χρέη αυτά. 

Όπως υποστήριξαν οι ομιλούντες στο πάνελ αυτό που απαιτείται για να διατηρηθεί μια ισορροπία στην αγορά είναι να δοθεί μια νέα παράταση και να τακτοποιηθούν οι εκκρεμότητες στις 120 δόσεις για να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να πληρώσουν τα χρέη τους και να αποκτήσουν ξανά ασφαλιστική ενημερότητα.


πηγή: patrasevents.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News