Κυριακή 19 Μάιος 2024, 1:05
Ευ Ζην

Βυζίτσα: Τα πετρόχτιστα αρχοντικά και η μαγική πλατεία

Στα 320 χλμ. από την Αθήνα, περίπου τέσσερις ώρες μακριά δηλαδή, βρίσκεται ένας από τους πιο στάνταρντ προορισμούς εδώ και δεκαετίες.

Για να το θέσουμε πιο σωστά, βρίσκεται μία από τις πιο όμορφες τοποθεσίες της Ελλάδας, ένας τόπος που (σχεδόν) όλοι έχουν επισκεφθεί έστω μία φορά.

Το Πήλιο, για το οποίο ο λόγος, συνδυάζει φυσική ομορφιά, παραδόσεις και διασκέδαση, με τη Βυζίτσα να είναι ένα από τα χωριά που πραγματικά αξίζει να επισκεφθεί κανείς. Και αν το κάνει, κατά πάσα πιθανότητα θα το ξανακάνει στο μέλλον…

Με κλασική αρχιτεκτονική Πηλίου, με πετρόχτιστα αρχοντικά, με πολύ πράσινο παντού, με κλασικά δρομάκια χωριού, με μεγάλα δέντρα που προσφέρουν ίσκιο στην πλατεία και με τη φύση να έχει φροντίσει ώστε να προσφέρει τη δυνατότητα για περιπάτους μέσα σε ένα πανέμορφο τοπίο, η Βυζίτσα κερδίζει αμέσως τον επισκέπτη, ο οποίος μπορεί να ενημερωθεί από τον χάρτη που υπάρχει στην είσοδο του χωριού για το τι μπορεί να δει, να κάνει κατά την παραμονή του εκεί.

Το σκηνικό -και το καταλαβαίνει κανείς με το πού φτάσει εκεί- παραπέμπει σε ένα παραδοσιακό χωριό του Πηλίου και αυτό σημαίνει ομορφιά. Και η ομορφιά, ως γνωστόν, ξεκουράζει. Όχι μόνο το μάτι αλλά γενικά το σώμα και το πνεύμα.

Διαβάστε πρισσότερα στο exploringgreece.tv

πηγή: www.newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News