Σάββατο 27 Απρίλιος 2024, 15:35
Πολιτική

Το ΠΑΣΟΚ διαψεύδει τον Νίκο Παππά για τα περί προσυνεννόησης επί της πρότασης δυσπιστίας – «Φαντασιώσεις»


Θύελλα αντιδράσεων «σήκωσε» ο Νίκος Παππάς μετά την επίμαχη δήλωσή του ότι υπήρξε προσυνεννόηση μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Την ώρα που η κοινοβουλευτική μάχη επί της πρότασης δυσπιστίας κορυφώνεται σήμερα, Πέμπτη (28.03.24) και ολοκληρώνεται με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Νίκος Παππάς άναψε «φωτιές», κάνοντας λόγο για παρασκηνιακές συζητήσεις.

Απαντώντας, το ΠΑΣΟΚ διαψεύδει τον κ. Παππά, κάνοντας λόγο για «φαντασιώσεις».

«Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ανακοίνωσε την πρωτοβουλία του για κατάθεση πρότασης δυσπιστίας το μεσημέρι της Κυριακής 24 Μαρτίου με βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

Οι τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον κ. Φάμελλο, τον κ. Κουτσούμπα, τον κ. Χαρίτση και την κα Κωνσταντοπούλου έγιναν κατά σειρά κοινοβουλευτικής δύναμης την Τρίτη 26 Μαρτίου από τις 10 το πρωί και μετά.

Οι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων που δέχτηκαν να συνυπογράψουν, έλαβαν το κείμενο της πρότασης στις 11 το πρωί.

Όλα τα υπόλοιπα είναι φαντασιώσεις», τονίζεται σε ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παππάς, μιλώντας στο Action24, και απαντώντας στην ερώτηση, γιατί τώρα η πρόταση δυσπιστίας, δήλωσε: «Έχει ξεσηκωθεί ένα κύμα το οποίο το σήκωσαν οι συγγενείς των θυμάτων. Έχουν μαζευτεί ένα εκατ. υπογραφές και δεν υπάρχει πολιτική εξουσία που θα μπορούσε να κωφεύσει απέναντι σε αυτό το κύμα αξίωσης για την αλήθεια».

«Ποιός σας είπε πως δεν υπήρχαν συζητήσεις χωρίς να βλέπουν το φως της δημοσιότητας μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης; Είχε ήδη ωριμάσει η σκέψη. Αυτά δεν γίνονται από ένα βράδυ σε πρωί», επεσήμανε.

Είχε προηγηθεί η άμεση αντίδραση του κυβερντικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη, ο οποίος σημείωσε: «Ο κ. Παππάς -του ξέφυγε μάλλον- είπε απόψε ότι υπήρχε προσυνεννόηση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό ήρθε σήμερα ο κ. Ανδρουλάκης να πετάξει λάσπη στον ανεμιστήρα και να μιλήσει για κοινωνικές εκδηλώσεις».

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζιος σχολίασε ότι «δεν είναι δικό μας θέμα, τι λέει ο κύριος Παππάς, σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις. Δεν ξέρω ποιος είναι ο σκοπός, που τα λέει, και που αποσκοπεί. Ρωτήστε προς τα εκεί, τι λέει ο κύριος Παππάς και όχι προς τα εδώ», είπε ο κ. Μάντζος και πρόσθεσε: «Κι εμείς πρέπει να θεωρήσουμε τυχαία την κοινωνική συνάντηση που έγινε την Κυριακή το βράδυ, μετά το δημοσίευμα, δύο υπουργών Επικρατείας, στο σπίτι του εκδότη επιχειρηματία που εξέδωσε την εφημερίδα που έθεσε αυτό το δημοσίευμα..».

«Ο κ. Παππάς είπε κάτι πολύ συγκεκριμένο. Είπε ότι υπάρχει προσυνεννόηση μεταξύ ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ προ της εκδόσεως του δημοσιεύματος, το οποίο, κατά τον πρόεδρο σας, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, και επομένως, αυτό είναι που γεννά τα ερωτηματικά και στα οποία πρέπει να απαντήσετε. Λέει ψέματα ο κύριος Παππάς; ρώτησε ο κ. Βορίδης με τον κ. Μάντζο να λέει ότι «υπεύθυνος είναι αυτός που τα λέει». Υπεύθυνος σίγουρα είναι, αλλά το ερώτημα είναι εάν ψεύδεται σχολίασε ο κ. Βορίδης, και συνέχισε: «Εδώ υπάρχουν δύο μέρη. Ο κύριος Παππάς κι εσείς. Ο κύριος Παππάς είπε ότι τα συζητάγαμε από πριν. Δηλαδή; Και πριν το δημοσίευμα. Δηλαδή, έχοντας γνώση του δημοσιεύματος, πριν αυτό δημοσιευθεί. Αυτά είπε ο κύριος Παππάς. Εσείς τώρα πρέπει να πείτε εάν είναι ψεύτης», δήλωσε τέλος ο Μάκης Βορίδης



πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News