Πέμπτη 9 Μάιος 2024, 18:09
Ελλάδα

Κούγιας για υπόθεση Καλλιάνου: Αν οι γιατροί υποβάλλουν μήνυση θα αντιμετωπίσουν τη Δικαιοσύνη


Ανακοίνωση εξέδωσε ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος έχει αναλάβει τη νομική εκπροσώπηση της οικογένειας Καλλιάνου σχετικά με τις συνθήκες νοσηλείας και τον θάνατο του Δημήτρη Καλλιάνου, πατέρα του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, στο νοσοκομείο «Αττικόν».

Ο γνωστός ποινικολόγος τονίζει ότι είναι έτοιμοι να κινηθούν νομικά αν οι γιατροί του νοσοκομείου προχωρήσουν σε μηνύσεις για δυσφήμιση.

Παράλληλα, κάνει λόγο για έλειψη σεβασμού στη μνήμη του νεκρού, ο οποίος μπήκε αρτιμελής στο «Αττικόν» και έφυγε από τη ζωή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Διάβασα και άκουσα ότι οι ιατροί του Νοσοκομείου «Αττικόν» θα μηνύσουν τον κύριο Γιάννη Καλλιάνο και τον αδελφό του, γιατί δήθεν τους δυσφήμησαν.

Εκείνο που θέλω να τους δηλώσω κατηγορηματικά είναι ότι η ανακοίνωση αυτή μου έχει προκαλέσει αλγεινή εντύπωση, γιατί αποδεικνύει μια απόλυτη έλλειψη σεβασμού στη μνήμη του πατέρα των αδελφών Καλλιάνου, ο οποίος μπήκε όρθιος, ζωντανός και αρτιμελής σε αυτό το νοσοκομείο και κατέληξε στο νεκροταφείο.

Είμαι βέβαιος ότι οι δικηγόροι των ιατρών θα τους έχουν ενημερώσει ότι, όταν κάποιος υποβάλλει μια ψευδή μήνυση εις βάρος ενός που έχει δίκαιο, θα αντιμετωπίσει τη Δικαιοσύνη για τα αδικήματα της ψευδούς καταμηνύσεως και ενδεχομένως της ψευδούς καταθέσεως.

«Δεν πήρα ποτέ φακελάκι 500 ευρώ»

Νωρίτερα, ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής που παρακολουθούσε τον πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου, διέψευσε τις καταγγελίες της οικογένειας ότι πήρε φακελάκι, κάνοντας λόγο για «εξωφρενικό ψεύδος», ενώ δήλωσε ότι θα προσφύγει και στη Δικαιοσύνη.

«Είναι εξωφρενικό ψεύδος να τεχνουργείται ότι δήθεν δέχθηκε δώρο από την μητέρα συναδέλφου του ιατρού και βουλευτού. Πέραν της αναλήθειας, ένας κοινοβουλευτικός οφείλει να αποτρέπει να γίνονται τέτοιες προσφορές σε δημόσιους λειτουργούς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η ανακοίνωση των δικηγόρων του, Μιχάλη Δημητρακόπουλου και Γιάννη Παπαριστείδη:

«Ο εντολέας μας, σεβόμενος το πένθος της οικογένειας του Δημήτριου Καλλιάνου δεν απάντησε στις επαναλαμβανόμενες συκοφαντικές επιθέσεις των μελών αυτής. Περιμένει–καρτερικά-την διενέργεια της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης του Νοσοκομείου, κατά την διάρκεια της οποίας θα αξιολογηθούν επιστημονικά τα προβλήματα υγείας του αποθανόντος καθώς και οι ιατρικές πράξεις, που έλαβαν χώρα, με ακρίβεια λεπτού, καθ’ όλη την διάρκεια της νοσηλείας του.

«Είναι εξωφρενικό ψεύδος να τεχνουργείται, ότι δήθεν δέχθηκε δώρο από την μητέρα συναδέλφου του ιατρού και βουλευτού»

Η σημερινή όμως όψιμη -ακραία -συκοφαντική επίθεση της οικογένειας Καλλιάνου σε βάρος ενός Καθηγητή Πανεπιστημίου, με διαχρονικό διεθνές επιστημονικό αποτύπωμα, που πλήττει την ηθική του υπόσταση και επιχειρεί την κοινωνική του εξόντωση, υποχρεώνει τον εντολέα μας να απαντήσει: ουδέποτε αποδέχτηκε προσφορά 500 ευρώ από την σύζυγο του θανόντος.

Είναι εξωφρενικό ψεύδος να τεχνουργείται, ότι δήθεν δέχθηκε δώρο από την μητέρα συναδέλφου του ιατρού και βουλευτού. Πέραν της αναλήθειας, ένας κοινοβουλευτικός οφείλει να αποτρέπει να γίνονται τέτοιες προσφορές σε δημόσιους λειτουργούς.

Ο εντολέας μας άμεσα θα προσφύγει στην Δικαιοσύνη, γιατί είναι η μόνη θεσμική οδός για να αποτραπεί η ειδεχθής απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα σε βάρος του».



πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News