Πολιτική

Θεοδωρικάκος για τον πυροβολισμό του 16χρονου: Κάποιοι επιχειρούν επικίνδυνη ταύτιση με τον Δεκέμβριο του 2008

Δήλωση για την υπόθεση του σοβαρού τραυματισμού του 16χρονου Κώστα στην Θεσσαλονίκη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που πυροβόλησαν εναντίον του κατά την διάρκεια καταδίωξης έκανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος τόνισε ότι το τραγικό συμβάν στην Θεσσαλονίκη διερευνάται από την δικαιοσύνη που με βάση το Σύνταγμα είναι η μόνη αρμόδια και κάλεσε όλους να το σεβαστούν αυτό. 

Επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι επιχειρεί να το εργαλειοποιήσει με εμπρηστικές δηλώσεις διχασμού και ακραία ρητορική διχασμού και μίσους.  Μάλιστα τόνισε ότι κάποιοι επιχειρούν επικίνδυνη ταύτιση με τον Δεκέμβριο του 2008. «Ματαιοπονούν και δεν θα το επιτρέψουμε», τόνισε και πρόσθεσε ότι η ισχύς της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από κανέναν. 

Κάλεσε επίσης όλους να καταδικάσουν ομόθυμα τις χθεσινές επιθέσεις και τον τραυματισμό αστυνομικού σημειώνοντας ότι ο νόμος ισχύει για όλους χωρίς εξαιρέσεις.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος εξέφρασε την συμπαράστασή του στην οικογένεια του 16χρονου ευχόμενος όπως είπε να αναρρώσει γρήγορα.

 

πηγή: newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News