Οικονομία

Καλάθι του Άη Βασίλη: Ποια παιχνίδια θα περιλαμβάνει, μέχρι πότε θα διαρκέσει

Το «καλάθι του Αη Βασίλη» παρουσίασε σήμερα (07.12.2022) ο Άδωνις Γεωργιάδης, με τον ίδιο να στοχεύει στη συγκράτηση των τιμών των παιχνιδιών και την αποφυγή περαιτέρω ανατιμήσεων.

Επιπλέον, όπως τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναφερόμενος στα παιχνίδια, η πρωτοβουλία για το Καλάθι του Άη Βασίλη ελήφθη για να δοθεί ένα σήμα στην Αγορά ότι δεν μπορεί όλες οι αγορές να γίνονται από τα σούπερ μάρκετ.

Για αυτόν το σκοπό, προσέθεσε ο υπουργός, σε συνεννόηση με τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βιοτεχνών Παιδικών Παιχνιδιών και Αμαξών, δημιουργήθηκε το Καλάθι του Άη Βασίλη, που θα περιλαμβάνει 10 κατηγορίες παιχνιδιών.

Οι 10 κατηγορίες παιχνιδιών 

Βρεφικά, πάζλ, φιγούρες δράσης, κατασκευές, οχήματα, ηλεκτρονικά και τηλεκατευθυνόμενα, αθλητικά, επιτραπέζια κούκλες και λούτρινα, αποτελούν τις 10 κατηγορίες παιχνιδιών του Καλαθιού του Άη Βασίλη. 

Τουλάχιστον 1 προϊόν πρέπει να έχουν οι αλυσίδες αλλά όπως είπε ο υπουργός δήλωσαν ότι θα έχουν περισσότερα.

Θα παρακολουθείται η εξέλιξη του καλαθιού κάθε Τετάρτη και θα υπάρχει ειδικό πεδίο στο e-Καταναλωτής και για τις αλυσίδες που συμμετέχουν και για τα είδη παιχνιδιών.

«Κι εκεί θα γίνεται έλεγχος για το περιθώριο κέρδους», σημείωσε ο υπουργός.

Το Καλάθι του Άη Βασίλη θα ισχύει από τις 14 Δεκεμβρίου έως τις 11 Ιανουαρίου.

Θυμίζουμε ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε παράλληλα και τα νέα προϊόντα που θα περιλαμβάνονται στο Καλάθι των Χριστουγέννων, το οποίο διευρύνθηκε.

πηγή: newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News