Πέμπτη 4 Ιούλιος 2024, 10:04
Ξένη Μουσική

Taylor Swift: Ανοίγει το προσωπικό αρχείο της σε έκθεση στο V&A Museum του Λονδίνου

Η έκθεση θα περιλαμβάνει πλούσιο αρχειακό υλικό από την προσωπική συλλογή της Taylor Swift.

Η Taylor Swift επιστρέφει στο Λονδίνο τον Αύγουστο για πέντε sold-out συναυλίες, αλλά οι θαυμαστές της μπορούν να γνωρίσουν μία άλλη πλευρά της καριέρας της λίγο νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι χάρη σε μία νέα έκθεση στο Victoria and Albert Museum.

Δεκατρείς ξεχωριστές εγκαταστάσεις που χαρτογραφούν τη ζωή και την κληρονομιά της Taylor Swift θα ανοίξουν για το κοινό αργότερα αυτόν τον μήνα.

Η περιορισμένης διάρκειας έκθεση, με τίτλο «Taylor Swift: Songbook Trail», θα παρουσιάσει αρχειακό υλικό από όλη την καριέρα της τραγουδίστριας, συμπεριλαμβανομένων ρούχων, βραβείων, μουσικών οργάνων και άλλων αντικειμένων από την προσωπική συλλογή της.

 

Το μαύρο φουσκωτό φόρεμα που έγινε το ανεπίσημο σήμα κατατεθέν του «The Tortured Poets Department» από το music video του «Fortnight» είναι μεταξύ των περισσότερων από δώδεκα αντικειμένων μόδας που θα παρουσιαστούν στην έκθεση.

Ανάμεσα στα άλλα 15 κομμάτια που περιλαμβάνονται είναι οι μπότες cowboy που φορούσε η Taylor Swift κατά την περιοδεία της με τον Tim McGraw και τη Faith Hill το 2007.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα μπορέσουμε να παρουσιάσουμε μία σειρά από εμβληματικές εμφανίσεις της Taylor Swift στο V&A αυτό το καλοκαίρι. Κάθε μία γιορτάζει ένα κεφάλαιο στο μουσικό ταξίδι της καλλιτέχνιδας», δήλωσε η Kate Bailey, Ανώτερη Επιμελήτρια Θεάτρου Και Performance του V&A

«Τα τραγούδια της Taylor Swift, όπως και τα αντικείμενα, αφηγούνται ιστορίες, εμπνεόμενες συχνά από την τέχνη, την ιστορία και τη λογοτεχνία», συνέχισε.

 

«Ελπίζουμε ότι αυτό το θεατρικό μονοπάτι μέσα στο μουσείο θα εμπνεύσει τους περίεργους επισκέπτες να ανακαλύψουν περισσότερα για την performer, τη δημιουργικότητα της και τα αντικείμενα του V&A», ανέφερε.

Η έκθεση «Taylor Swift: Songbook Trail» θα ανοίξει τις πόρτες της Σάββατο 27 Ιουλίου και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου.

Η δωρεάν έκθεση, σχεδιασμένη από τον Tom Piper, θα είναι θεατρικά στημένη, ζωντανεύοντας από μία διαφορετική «εποχή» της μουσικής καριέρας της pop star μέσα από σκηνικά, music video και ηχητικό υλικό, σύμφωνα με το μουσείο.

Τα εκθέματα θα συμπληρώνονται επίσης από αντικείμενα που βρίσκονται ήδη στο χώρο, από την αρχιτεκτονική του κτιρίου μέχρι τις μόνιμες συλλογές του μουσείου.

Η Taylor Swift πρόσφατα πραγματοποίησε τρεις sold-out συναυλίες στο Στάδιο Wembley του Λονδίνου στο πλαίσιο της περιοδείας της «The Eras Tour».

 

Ενώ η έκθεση δεν πρόλαβε να συμπέσει με τις ημερομηνίες αυτών των συναυλιών, θα είναι ανοιχτή όταν επιστρέψει τον Αύγουστο για πέντε επιπλέον συναυλίες στο Λονδίνο από τις 15 Αυγούστου έως τις 20 Αυγούστου.

 

πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News