Κυριακή 5 Μάιος 2024, 5:25
Πολιτική

Τάκης Θεοδωρικάκος: Άναρθρες κραυγές και ατέλειωτη καταστροφολογία επί 3 ημέρες από τον ΣΥΡΙΖΑ

Για την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ και τη συζήτηση επί 3 ημέρες στη Βουλή μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος στην ΕΡΤ.

Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε αρχικά πως «για να είναι πειστική μια πρόταση μομφής πρέπει να αποδομήσεις την πολιτική της κυβέρνησης και τα πρόσωπά της. Εδώ έχει συμβεί ακριβώς το αντίθετο: άναρθρες κραυγές και ατέλειωτη καταστροφολογία από την αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ η κυβέρνηση παρουσίασε έναν θετικό απολογισμό για ένα πολύ πλούσιο έργο υπό πολύ δύσκολες συνθήκες αυτούς τους 31 μήνες και το σχέδιό της για τον υπόλοιπο 1,5 χρόνο που απομένει για ολοκληρώσει τη θητεία της».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ξεκίνησε την κουβέντα με ξεχωριστή αναφορά μνήμης στους τρεις ήρωες Καραθανάση, Βλαχάκο και Γιαλοψό, τους αξιωματικούς του ΠΝ που πριν από 26 χρόνια έπεσαν στο καθήκον για την πατρίδα στα Ίμια.

Στο θέμα της κακοκαιρία ο κ.Θεοδωρικάκος τόνισε πως αυτό που τον εντυπωσιάζει είναι ότι στις ολοφάνερες, πασιφανείς ευθύνες της ιδιωτικής εταιρείας που διαχειρίζεται την Αττική Οδό, «ο κ. Τσίπρας κράτησε κλειστό το στόμα του για 3 ημέρες, και ο ΣΥΡΙΖΑ ολόκληρος».

Παράλληλα παραδέχθηκε πως προβλήματα δεν παρουσιάστηκαν μόνο στην Αττική Οδό και υπενθύμισε πως ο πρωθυπουργός μίλησε με πολύ σαφή τρόπο για τις ευθύνες, τις αδυναμίες και τα λάθη του κρατικού μηχανισμού «και έχουμε αναδεχθεί την ευθύνη γι αυτό».

«Εικάζω όμως ότι αυτό που ενδιαφέρει τους πολίτες είναι να δούμε τι έχει πάει στραβά ώστε να μην ξανασυμβεί» και επανέλαβε πως η ιδιωτική εταιρεία «Αττική Οδός» έχει τεράστια ευθύνη γιατί διαβεβαίωνε ότι θα κρατήσει ανοιχτό το δρόμο.

«Αν δεν το διαβεβαίωνε, θα μπορούσε ο αρμόδιος υπουργός κ. Στυλιανίδης να πάρει άλλου είδους αποφάσεις. Να προτείνει και να αποφασίσει να μείνει κλειστή όλη η Αθήνα και το λεκανοπέδιο και να μην πάει ο κόσμος στη δουλειά του. Ξέρετε ότι η Αττική οδός είναι ένας πάρα πολύ κρίσιμος δρόμος. Μόνο μέχρι τις 2 το μεσημέρι εκείνη τη Δευτέρα είχαν περάσει 73.000 οχήματα και 6.000 φορτηγά. Πού θα πήγαιναν όλα αυτά αν δεν ήταν ανοιχτή η Αττική Οδός;», διερωτήθηκε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Στην ερώτηση για το τι θα γίνει από εδώ και πέρα για να μην ξαναγίνουν όλα αυτά, μια εβδομάδα μετά την κακοκαιρία, 6 μήνες μετά τις πυρκαγιές του καλοκαιριού και 1 χρόνο μετά την περυσινή κακοκαιρία, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι πριν από 5 μήνες αποφάσισε ο πρωθυπουργός να γίνει το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, το οποίο οργανώνεται με πολύ γρήγορο ρυθμό.

«Θεωρώ ότι υπάρχει ένα μάθημα πραγματικό από την προηγούμενη Δευτέρα και Τρίτη για τον τρόπο που πρέπει να γίνεται η συνεργασία με τους ιδιωτικούς φορείς, για το ότι πρέπει να αυξηθεί ο έλεγχος στους παραχωρησιούχους – γιατί από τη δική τους δουλειά εξαρτώνται πάρα πολλά πράγματα στο οδικό δίκτυο – καθώς και πολύ καλύτερος συντονισμός των κρατικών υπηρεσιών σε όλα τα επίπεδα προκειμένου να είμαστε πιο αποτελεσματικοί.

Δεν διστάζουμε να παραδεχόμαστε λάθη και αδυναμίες, δεν κρύβουμε τα προβλήματα, δεν ωραιοποιούμε καταστάσεις, έχουμε όμως σχέδιο και εργαζόμαστε με βάση αυτό και θεωρώ ότι δεν θα υπάρξει ποτέ επί αυτής της κυβέρνησης ξανά τέτοιους είδους γεγονότα που να θέσουν σε δοκιμασία τους ανθρώπους», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

πηγή: newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News