Πέμπτη 2 Μάιος 2024, 22:56
Sports

Superleague 1, Παναθηναϊκός – ΟΦΗ 3-2: Απίθανη ανατροπή με buzzer beater «σκότωσε» το Τριφύλλι των 10 παικτών

Ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα νίκης στην Κρήτη, αλλά η αποβολή του Βιγιαφάνιες έφερε… τούμπα το ματς, με τον ΟΦΗ να πανηγυρίζει τη νίκη με 3-2, σκοράροντας στην τελευταία φάση του αγώνα.

Οι “πράσινοι” είχαν προηγηθεί δύο φορές στο ματς, με αυτογκόλ του Μεγιάδο και προβολή του Παλάσιος, μετά την προσωρινή ισοφάριση του Σελίμοβιτς, αλλά έμειναν με 10 παίκτες μετά τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Αργεντινό, με τους Κρητικούς να ισοφαρίζουν ξανά με κεφαλιά του Φελίπε και να ολοκληρώνουν την ανατροπή με τον Τσιλιανίδη στο 95ο λεπτό της αναμέτρησης.

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε έτσι τη δεύτερη σερί ήττα του στο πρωτάθλημα, ενώ ο ΟΦΗ επανήλθε στις νίκες, μετά την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής στη Λαμία.

Το παιχνίδι

Ο ΟΦΗ μπήκε δυνατά στο ματς και μόλις στο 3ο λεπτό, ο Τοράλ πήρε ωραία κάθετη πάσα του Λάμπρου και μπήκε στην περιοχή, πλασάροντας απέναντι από τον Μπρινιόλι, ο οποίος απέκρουσε όμως και έσωσε τον Παναθηναϊκό από το γκολ.

Οι “πράσινοι” πήραν πάντως τον έλεγχο στη συνέχεια και στο 19΄κατάφεραν να βρουν και το γκολ. Μετά από κόρνερ, η μπάλα έμεινε στην επίθεση για τον Παναθηναϊκό, με τον Παλάσιος να κάνει τη σέντρα από δεξιά και τον Μεγιάδο να προσπαθεί να διώξει την μπάλα προ του Μαουρίτσιο, αλλά να τη στέλνει στα δίχτυα και με αυτογκόλ να κάνει το 1-0 στο ματς.

Οι Κρητικοί δεν άργησαν όμως να αντιδράσουν και στο 25′, από εκτέλεση φάουλ του Λάμπρου, ο Σάντσες κάλυψε… τρεις αντιπάλους στην άμυνα του Τριφυλλιού και παρότι έκοψε την μπάλα, έδωσε την ευκαιρία στον Σελίμοβιτς να πλασάρει από κοντά για το 1-1 στο ματς.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε… χαμένος μετά το γκολ της ισοφάρισης και οι γηπεδούχοι δημιούργησαν ευκαιρίες και για δεύτερο γκολ, με τον Ντουρμισάι να χάνει την καλύτερη από αυτές με μία αμαρκάριστη κεφαλιά μέσα στην περιοχή, που δεν βρήκε στόχο στο 30′.

Ένα λάθος στην άμυνα του ΟΦΗ όμως, άλλαξε τη ροή του αγώνα. Ο Χουάνκαρ έκλεψε την μπάλα στο 42′ και έδωσε έτοιμο γκολ στον Παλάσιος, ο οποίος με προβολή σε κενή εστία, έκανε το 2-1 για την ομάδα του. Το γκολ ακυρώθηκε αρχικά ως οφσάιντ, αλλά το VAR άλλαξε την απόφαση του βοηθού και ο Παναθηναϊκός πήγε με το προβάδισμα στα αποδυτήρια.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να φθάνει κοντά και σε ένα τρίτο γκολ, καθώς ο Βιγιαφάνιες έκανε φοβερό ψηλοκρεμαστό σουτ στο 48′, αλλά ο Βάτερμαν απέκρουσε με το ένα χέρι και αποσόβησε το γκολ.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα “έπεσε” με τους φιλοξενούμενους να ελέγχουν τον αγώνα. Μετά το 65′ μάλιστα, οι”πράσινοι” είχαν και τρεις καλές στιγμές για να “καθαρίσουν” το ματς. Ο Ιωαννίδης έχασε όμως μεγάλη ευκαιρία στην αντεπίθεση, σουτάροντας άουτ αμαρκάριστος, ενώ ο Βέλεθ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι στο 70′ και αμέσως μετά αστόχησε με τον ίδιο τρόπο από κοντά.

Τα πάντα άλλαξαν όμως στο 74′. Ο Βιγιαφάνιες αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα για ένα φάουλ έξω από την περιοχή και αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες, για τη συνέχεια της αναμέτρησης.

Ο ΟΦΗ βρήκε έτσι την ευκαιρία να “κλείσει” τον Παναθηναϊκό στα καρέ του και ισοφάρισε στο 85′ με εξαιρετική κεφαλιά του Λουίς Φελίπε, μετά από σέντρα του Ουές από δεξιά.

Το παιχνίδι πήρε “φωτιά” και η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα μπορούσε να πάρει ξανά το προβάδισμα, αλλά ο Ιωαννίδης και πάλι αστόχησε από κοντά, μετά από ωραίο γύρισμα του Χουάνκαρ. Ο ΟΦΗ από την πλευρά του είχε δοκάρι με τον Ντε Γκούζμαν να “πυροβολεί” έξω από την περιοχή, αλλά την μπάλα να καταλήγει στη συμβολή των δοκών.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

πηγή: newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News