Παρασκευή 17 Μάιος 2024, 12:01
Ελλάδα

Πειραιώς: Τι λέει ο οδηγός που παρέσυρε τα πέντε άτομα – Kρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για τον 5χρονο


Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παίδων» νοσηλεύεται από το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης (1/5)  το 5χρονο αγοράκι, που παρασύρθηκε από ΙΧ στην οδό Πειραιώς μαζί με τη μητέρα, τη γιαγιά και τα δύο αδέρφια του.

Το σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε γύρω στις 21:30. Η 53χρονη γιαγιά με την κόρη της και τα τρία εγγονάκια της επιχείρησαν να διασχίσουν τον δρόμο από ένα σημείο όπου δεν υπάρχει διάβαση πεζών.

Ο 26χρονος που κινείτο στην αριστερή λωρίδα στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα είδε την τελευταία στιγμή την οικογένεια, με αποτέλεσμα να μη προλάβει να σταματήσει και να τους παρασύρει κάτω από τις ρόδες. Πιθανότατα είχε αναπτύξει ταχύτητα.

Το παιδί έχασε τις αισθήσεις του και ένας άνδρα από πάνω του τού έκανε ΚΑΡΠΑ

«Ανέβαινα το ρεύμα της Πειραιώς προς Αθήνα. Ήμουν στην αριστερή λωρίδα. Πετάχτηκαν μπροστά μου και δεν πρόλαβα να αντιδράσω. Τους είδα τελευταία στιγμή. Αμέσως σταμάτησα το αυτοκίνητο και βγήκα για να βοηθήσω», ανέφερε ο 26χρονος οδηγός, ο οποίος συνελήφθη και αναμένονται τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων που υποβλήθηκε προκειμένου να διαπιστωθεί αν ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ ή άλλων ουσιών.

Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και παρέλαβαν αμέσως τους τραυματίες. Ο 5χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο «Τζάνειο», όπου διασωληνώθηκε και από εκεί διακομίστηκε στο «Παίδων».

Σύμφωνα με το MEGA, το παιδί φέρει βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κατάγματα σε διάφορα σημεία του σώματος με τους γιατρούς να θεωρούν εξαιρετικά κρίσιμα τα επόμενα δύο 24ωρα. Δεν αποκλείεται το παιδάκι να μπει στο χειρουργείο.

Η μητέρα και η γιαγιά νοσηλεύονται με κατάγματα σε κνήμη και γόνατο στον «Ερυθρό Σταυρό», έχοντας διαφύγει τον κίνδυνο. Τα δύο αδέρφια του 5χρονου, 8 και 10 ετών, νοσηλεύονται και αυτά στο «Παίδων».

Βίντεο – ντοκουμέντο δευτερόλεπτα μετά το ατύχημα

Στο αποκλειστικό βίντεο ντοκουμέντο του MEGA, διακρίνονται διερχόμενοι οδηγοί και περαστικοί που σταματούν και τρέχουν στη μέση του δρόμου όπου βρίσκονται τραυματισμένα τα παιδιά 5, 8 και 10 ετών, η 33χρονη μητέρα τους, αλλά και η 53χρονη γιαγιά της οικογένειας.

Ακούγονται φωνές, προσευχές και κλάματα, με το μικρότερο παιδί να έχει χάσει τις αισθήσεις του και έναν άνδρα να βρίσκεται από πάνω του και να του κάνει ΚΑΡΠΑ προκειμένου να το κρατήσει στη ζωή μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

«Ένα τεράστιο φρενάρισμα, ήταν εκκωφαντικός ο ήχος. Όταν βγήκαμε έξω ήταν σαν εμπόλεμη ζώνη», ανέφερε ένας αυτόπτης μάρτυρας.

«Δεν είμαι καλά γιατί παίρνω τηλέφωνο και δε το σηκώνουν. Είναι εγγόνια μου και δισέγγονά μου. Μου το είπαν και εμένα μου το είπαν. Τους παρέσυρε κάποιο αυτοκίνητο είπαν, τώρα τι ήταν αυτό δεν ξέρω», είπε η προγιαγιά των παιδιών.

Άλλος αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε τις συγκλονιστικές στιγμές μετά το τροχαίο: «Άκουσα κλάματα και φωνές και προσπαθούσα να δω τι ακριβώς είχε συμβεί. Σταδιακά διαπίστωνα ότι δεν ήταν ένα ούτε δύο τα άτομα τα οποία είχαν εκτοξευθεί αλλά ήταν περισσότερα. Ήταν πολύ σοκαριστικό, ιδιαίτερα η εικόνα του μικρού παιδιού, το οποίο δεν είχε τις αισθήσεις του. Ήταν μία γυναίκα αρκετά χτυπημένη στο οδόστρωμα και άλλο ένα παιδάκι βρισκόταν στο διάζωμα στο διαχωριστικό».



πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News