Πέμπτη 4 Ιούλιος 2024, 23:22
Τεχνολογία

Stellantis: Νέα επένδυση στα ιπτάμενα ταξί


Επιπλέον 55 εκατομμύρια δολάρια θα επενδύσει η αυτοκινητοβιομηχανία Stellantis, στην εταιρεία αεροταξί Archer Aviationμ καθώς η ναυαρχίδα της εταιρείας ολοκλήρωσε μια μεταβατική πτήση τον περασμένο μήνα, δήλωσαν οι εταιρείες την Τρίτη.

Η τελευταία επένδυση ακολουθεί τις αγορές 8,3 εκατομμυρίων μετοχών της Archer τον Μάρτιο, γεγονός που κατέστησε την Stellantis,  τον μεγαλύτερο μέτοχο στον κατασκευαστή ηλεκτρικής κατακόρυφης απογείωσης και προσγείωσης (eVTOL), σύμφωνα με στοιχεία του LSEG.

Η Stellantis είχε επίσης επενδύσει 110 εκατομμύρια δολάρια στην Archer πέρυσι μέσω ενός συνδυασμού αγορών μετοχών ανοιχτής αγοράς και μιας συμφωνίας χρηματοδότησης μεταξύ των δύο εταιρειών.

Το eVTOL «Midnight» της Archer πέτυχε ένα ορόσημο αφού ολοκλήρωσε μια μεταβατική πτήση τον περασμένο μήνα.

Μια μεταβατική πτήση συμβαίνει όταν ένα αεροσκάφος απογειώνεται κατακόρυφα όπως ένα ελικόπτερο, επιταχύνει προς τα εμπρός, μεταβαίνει από πτήση με ώθηση σε πτήση με πτερύγια πριν επιβραδυνθεί και προσγειωθεί κατακόρυφα.

Το Midnight, το αεροσκάφος παραγωγής της Archer,  έχει σχεδιαστεί γύρω από την ιδιόκτητη διαμόρφωση αεροσκαφών 12-tilt-6. Το Midnight έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει τέσσερις επιβάτες συν έναν πιλότο για ταξίδια μικρών αποστάσεων πλάτη με πλάτη περίπου 20 μιλίων, με ελάχιστο χρόνο φόρτισης μεταξύ των ταξιδιών.

Οι μετοχές της Archer σημείωσαν άνοδο 9% στις αρχές της διαπραγμάτευσης στις ΗΠΑ. Αλλά η μετοχή έχει υποχωρήσει 44,3% μέχρι στιγμής φέτος.

Πηγή: OT.gr



πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News