Τρίτη 16 Ιούλιος 2024, 11:51
Viral

Ένα μεταμεσονύχτιο μήνυμα μπορεί να δείξει εάν είστε κατάλληλος για αυτή τη δουλειά – Η πρωτοπόρα μέθοδος


Λένε πως η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά. Ένας ευγενικός χαιρετισμός, ένα έξυπνο αστείο ή ένα χαμόγελο μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσουν στο να σφραγιστεί μία νέα επαγγελματική συμφωνία. Τι θα λέγατε όμως για ένα μήνυμα στο κινητό;

Ωστόσο, ο William Vanderbloemen, ο οποίος διευθύνει μια εταιρεία αναζήτησης στελεχών στο Χιούστον, έχει έναν μοναδικό τρόπο για να επιλέγει νέους συνεργάτες που είναι τουλάχιστον ασυνήθιστο.

Εξηγώντας τη διαδικασία, είπε ότι στέλνει ένα μήνυμα αργά το βράδυ σε πιθανούς επιτυχόντες υποψηφίους μετά τη συνέντευξή τους ως έναν τρόπο να κρίνει αν θα ταίριαζαν ή όχι στην εταιρεία και την κουλτούρα της.

Το να απαντάτε γρήγορα μπορεί να δείξει ότι είστε «το ίδιο τρελοί»

Μιλώντας στο Business Insider, είπε ότι το μήνυμα αναφέρει τα εξής: «Γεια σου, [όνομα υποψηφίου] Είμαι ο Μπεν. Δουλεύω στο Vanderbloemen. Δεν ήμουν στο γραφείο σήμερα. Άκουσα ότι ήσουν εκεί και πως όλοι ήταν πραγματικά εντυπωσιασμένοι μαζί σου. Λυπάμαι που δεν πρόλαβα να σε γνωρίσω. Θα ήθελα πολύ να επικοινωνήσω μαζί σου κάποια στιγμή».

Πάντα σε εγρήγορση

Ο Vanderbloemen δήλωσε ότι επινόησε το τεστ για να δει πόσο γρήγορα θα ανταποκριθούν οι υποψήφιοι, καθώς οι ρόλοι για τους οποίους προορίζονται απαιτούν μεγάλη ευελιξία.

Αν απαντήσετε γρήγορα, αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να πάρετε τη δουλειά.

Ενώ αυτό το τεστ φαίνεται αρκετά παράξενο, ο Vanderbloemen δήλωσε ότι το πώς θα ανταποκριθείτε ή και καθόλου δεν θα σας εμποδίσει να πάρετε τη θέση. Πρόσθεσε ότι ακόμη και η απάντηση εντός 24ώρου θα έβαζε τους περισσότερους υποψηφίους πολύ μπροστά από τον ανταγωνισμό τους.

Ωστόσο επισήμανε ότι το να απαντάτε γρήγορα δεν βλάπτει και μπορεί να βοηθήσει να δείξετε ότι είστε «το ίδιο τρελοί».

Ο Vanderbloemen, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Vanderbloemen Search Group, αποφάσισε ότι η πρωτοπόρα μέθοδός του θα μπορούσε να είναι ένα καλό τεστ για το εάν ένας υποψήφιος θα ταίριαζε με έναν πελάτη που έχει μια κουλτούρα που κινείται γρήγορα.

Εξήγησε ότι πολλοί από τους ρόλους απαιτούν από τους υποψηφίους να είναι λίγο πολύ πάντα σε εγρήγορση και ήλπιζε ότι θα εκμεταλλευτούν την ευκαιρία για να δείξουν την προθυμία και τις ικανότητές τους.πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News