Πέμπτη 16 Μάιος 2024, 0:16
Auto-Moto

Škoda: Ξεκίνησε την παραγωγή του Enyaq Coupe iV

Ξεκίνησε και επίσημα σήμερα η παραγωγή του δεύτερου ηλεκτρικού μοντέλου της Škoda του Enyaq Coupe iV. Το εντυπωσιακό κουπέ-SUV όχημα βασίζεται στην πλατφόρμα MEB του ομίλου VW  και μαζί με το αδερφάκι του (Enyaq) είναι τα μόνα αυτοκίνητα του ομίλου που βασίζονται στην MEB πλατφόρμα (Modular Electrification Toolkit) και κατασκευάζονται εκτός Γερμανίας.

Skoda Enyaq Coupe

Η μονάδα στην οποία «γεννιούνται» τα νέα ηλεκτρικά Škoda απασχολεί περισσότερους από 2.000 εργαζόμενους και στόχος είναι να κατασκευάζονται περί τα 120 Enyaq Coupe iV σε ημερήσια βάση. Θυμίζουμε πως στο ίδιο εργοστάσιο της τσέχικης φίρμας στη Mladá Boleslav παράγεται και η Octavia. 

Το νέο Škoda Enyaq Coupe iV διατίθεται σε τέσσερα επίπεδα ισχύος. Στη βάση, συναντάμε την έκδοση «60» που σημαίνει ισχύς 177 PS (132 kW), κίνηση στον πίσω άξονα και ένας ηλεκτροκινητήρας. Ακολουθεί η έκδοση «80» ομοίως πισωκίνητη αλλά με 201 PS (150 kW) και μπαταρία χωρητικότητας 82 kWh (ωφέλιμη 77 kWh) για να συμπληρώσουν τη γκάμα οι εκδόσεις «80x» και «RS» οι οποίες διαθέτουν και δεύτερο ηλεκτροκινητήρα στον εμπρός άξονα, με την μέγιστη ισχύ να διαμορφώνεται στους 261 και 290 ίππους αντίστοιχα.


πηγή: drive.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News