Κυριακή 19 Μάιος 2024, 10:31
Auto-Moto

Επιστρέφει στην Ευρώπη το Jeep Gladiator


Μπορεί στις ΗΠΑ να συνεχίζει απροβλημάτιστα την εμπορική του πορεία, στην Ευρώπη όμως τα αυστηρά πρωτόκολλα εκπομπών ρύπων έβαλαν φρένο στην παρουσία του Jeep Gladiator.

To Jeep Gladiator, το pick-up της αμερικανικής φίρμας δεν θα λέγαμε πως σταδιοδρόμησε στην αγορά της Γηραιάς Ηπείρου. Ο μεγάλος όγκος του, σε συνδυασμό με τους εκπομπές ρύπων από τον 3λιτρο βενζινοκινητήρα που βρισκόταν κάτω από το καπό του δεν θα λέγαμε πως ταίριαζαν με την ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Για αυτό και η Jeep πήρε την απόφαση να το αποσύρει από τα μέρη μας.

Tο υβριδικό Jeep Gladiator θα έρθει μέσα στο 2025, αποδίδοντας συνολικά 380 ίππους

Jeep Gladiator

Κι αν ο όγκος δεν προβληματίζει την εταιρεία (στην Αμερική το μέγεθος μετράει), η Jeep έκρινε πως πλέον ήρθε η ώρα να καταστήσει το Gladiator πιο φιλικό προς το περιβάλλον. Πώς; Εφοδιάζοντάς το με την τεχνολογία 4xe, αλλάζοντας για τα καλά τα δεδομένα.

Η αρχή θα γίνει με το λανσάρισμα του εξηλεκτρισμένου Jeep Gladiator στην αμερικανική αγορά, με την Ευρώπη να παίρνει σειρά αμέσως μετά. Όπως άλλωστε επιβεβαίωσε ο CEO της Jeep, Antonio Filosa, το υβριδικό Gladiator θα έρθει μέσα στο 2025 και θα συνδυάζει έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 2,0 lt και έναν ηλεκτροκινητήρα, με τη συνδυαστική ισχύ 380 ίππων να περνά στο δρόμο μέσω αυτόματου κιβωτίου οκτώ σχέσεων.

Μένει λοιπόν να δούμε αν και κατά πόσο η εν λόγω εκδοχή του Jeep Gladiator θα μπορέσει να διαγράψει μια πιο επιτυχημένη εμπορική πορεία σε σχέση με τον προκάτοχό της.
 

 

πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News