Δευτέρα 29 Απρίλιος 2024, 13:40
Ευ Ζην

Σιδερώνα: Οι τρεις άντρες και οι μακάβριες λεπτομέρειες που έκαναν γνωστή τη μικρή νησίδα

Τα γνωστά ελληνικά νησιά είναι δεκάδες. Ειδικά τα μικρότερα. Κάποια από αυτά έχουν τη δική τους ιδιαίτερη ιστορία να διηγηθούν. Μια τέτοια περίπτωση αποτελεί η Σιδερώνα.

Ένα νησί της Κορινθίας που όταν το κοιτάς από ψηλά είναι πανέμορφο, με τα γαλαζοπράσινα νερά του, αλλά ξεχωρίζει και για την ιστορία του, η οποία έχει βέβαια και μερικές μακάβριες λεπτομέρειες…

Η Σιδερώνα, λοιπόν, ανήκει στο νομό Κορινθίας και είναι ένα πολύ μικρό και φυσικά ακατοίκητο νησάκι το οποίο βέβαια αποτελεί δέλεαρ για πολλούς ώστε να το προσεγγίσουν με σκάφος και να κάνουν βουτιές στα γαλάζια νερά του.

Ωστόσο ένας μύθος που το συνοδεύει, κάποτε αποτελούσε τρόμο για όσους τον άκουγαν νομίζοντας ότι πρόκειται για πραγματική ιστορία.

Τα γεγονότα που αποδείχθηκαν μύθος εξελίχθηκαν το 1846 στην Κορινθία. Τι ακριβώς συνέβη; Σε αυτό το νησάκι, τη Σιδερώνα το οποίο βρέθηκε στο επίκεντρο έγινε γνωστό καθώς όπως ειπώθηκε εκεί εμφανίστηκαν… βρικόλακες!

Πώς ακριβώς έχουν τα πράγματα, όμως και πώς ξεκίνησε αυτή η φήμη; Ήταν όταν τρεις άνδρες μέθυσαν και στη συνέχεια μπήκαν σε μία βάρκα. Έπεσαν όμως σε μια καταιγίδα και πνίγηκαν καθώς δεν μπορούσαν να ελέγξουν τη βάρκα.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv

πηγή: www.newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News