Δευτέρα 29 Απρίλιος 2024, 3:31
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ στην Κυλλήνη

Ο σεισμός σημειώθηκε σε θαλάσσια περιοχή, 14 χιλιόμετρα από την Κυλλήνη και έγινε αισθητός σε ορισμένες περιοχές της Ηλείας και της Αχαϊας. Τι δείχνει η πρώτη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου…

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 09:44, σε θαλάσσια περιοχή 14 χιλιόμετρα δυτικά – νοτιοδυτικά από την Κυλλήνη. Είχε μέγεθος 3,9 Ρίχτερ σύμφωνα με την πρώτη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, χωρίς ευτυχώς να προκληθούν ζημιές. Ο εγκέλαδος έγινε αισθητός στην Ηλεία και σε ορισμένες περιοχές της Αχαϊας, με τους σεισμολόγους να παρακολουθούν την εξέλιξη της μετασεισμικής ακολουθίας.

Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν στα 30 χιλιόμετρα, σύμφωνα με την πρώτη μέτρηση. Το γεγονός πως ο σεισμός είχε επίκεντρο στη θάλασσα και δεν ήταν επιφανειακός, μέτρησε στο να μην αποδειχθεί καταστροφικός και να μην προκαλέσει πανικό στους κατοίκους των περιοχών που τον αισθάνθηκαν.

Σύμφωνα και με την μέτρηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν στον θαλάσσιο χώρο, 15 χιλιόμετρα δυτικά, βορειοδυτικά του Βαρθολομιού της Ηλείας.

πηγή: www.newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News