Δευτέρα 6 Μάιος 2024, 1:39
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Σε έξαρση στην Πάτρα η νοθευμένη κοκαΐνη – Το “κόλπο” των κυκλωμάτων διακίνησης


Το προφίλ των χρηστών έχει αλλάξει και η αύξηση της κόκας σε σύγκριση με αυτή της ηρωίνης, σε  ότι αφορά το θέμα των σκληρών ναρκωτικών,  έχουν αλλάξει σε μεγάλο βαθμό και τα κυκλώματα διακίνησης.

Η κοκαΐνη έχει γίνει το αγαπημένο ναρκωτικό της νέας γενιάς, εξασφαλίζοντας στους χρήστες το κοινωνικό προφίλ που θέλουν και μη απομονώνοντας τους από το κοινωνικό σύνολο ή φτάνοντας τους στην εξαθλίωση, όπως η περίπτωση της ηρωίνης.

Τα κυκλώματα διακίνησης εντοπίζοντας σε αυτή την αλλαγή, φέρουν κόκα στην αγορά και στα στέκια των χρηστών, μόνο που γνωρίζοντας ότι η τιμή αυτή της ουσίας είναι ακριβή και ένα μεγάλο ποσοστό των νέων και της νέας γενιάς δεν έχει τα χρήματα για να ανταποκριθεί, την νοθεύει.

Έτσι νοθεύοντας την κοκαΐνη με διάφορες ουσίες και ρίχνοντας την τιμή της από τα 80 με 90 ευρώ το γραμμάριο στα 50 με 60 ευρώ, την κάνει προσιτή, δίνοντας την δυνατότητα σε  ευρύ πελατολόγιο που θέλει να την δοκιμάσει, να την αγοράσει.

Η τακτική αυτή των κυκλωμάτων διακίνησης, σύμφωνα με κύκλους της ΕΛΑΣ έχει φέρει σε έξαρση της χρήσης της κοκαΐνης, έστω και αν αυτή είναι νοθευμένη, φαινόμενο που κυριαρχεί πλέον στην αγορά των ναρκωτικών.

Η Πάτρα στο νέο αυτό κανόνα που υπάρχει πλέον όχι μόνο δεν αποτελεί εξαίρεση, αλλά έχει ένα πρωταγωνιστικό ρόλο. Η ζήτηση και η αγορά της νοθευμένης κοκαΐνης σε τιμές ευκαιρίας είναι μεγάλη από πατρινούς και αποτελεί ένα κυρίαρχο στοιχείο στα στέκια των χρηστών, στα κέντρα διασκέδασης, αλλά και στην κοσμική ζωή της πόλης.  Αθέατα και πίσω από τις κουρτίνες…

 



πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News