Κυριακή 19 Μάιος 2024, 23:29
Ελλάδα

Σάμος: Ελεύθερος με όρους o 48χρονος ύποπτος για την δολοφονία του Λεωνίδα Χατζημιχάλη


Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε σήμερα Τετάρτη ο 48χρονος που φέρεται ως ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία του 75χρονου Λεωνίδα Χατζημιχάλη, που διαπράχθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της 5ης Αυγούστου του 2022, σε ερημική τοποθεσία κοντά στην περιοχή της Ψιλής Άμμου στη Σάμο.

Λόγω διαφωνίας μεταξύ Εισαγγελέως και Ανακρίτριας η απόφαση μεταφέρθηκε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών το οποίο συνεδρίασε σήμερα το πρωί

Συγκεκριμένα, το συμβούλιο Πλημελλειοδικών Σάμου αποφάσισε το πρωί να μην προφυλακιστεί ο κατηγορούμενος ως την δίκη του. Σημειώνεται ότι την Μεγάλη Παρασκευή υπήρξε διαφωνία μεταξύ Εισαγγελέως και Ανακρίτριας μετά την απολογία του κατηγορούμενου και η απόφαση μεταφέρθηκε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών το οποίο συνεδρίασε σήμερα το πρωί.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, μέχρι την ημερομηνία τη δίκης που αναμένεται να οριστεί, του επιβλήθηκε: απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρεωτική παρουσία δύο φορές τον μήνα στο οικείο αστυνομικό τμήμα και καταβολή εγγύησης 5.000 ευρώ.

Το θύμα της δολοφονίας

Τι λέει ο Κούγιας

Σε δήλωσή του μετά τη σημερινή εξέλιξη ο -εκ των συνηγόρων του 48χρονου-  Αλέξης Κούγιας, αναφέρει:

«Ομόφωνα το Δικαστικό Συμβούλιο Σάμου αποφάσισε να μείνει ελεύθερος ο Γ.Β., ο οποίος κατηγορήθηκε από την ασφάλεια Σάμου, ότι δήθεν ήταν ο δράστης της ανθρωποκτονίας εις βάρος του αειμνήστου Λ.Χ.

Το δικηγορικό μας γραφείο, όπως είναι γνωστό, έχει αναλάβει την υπεράσπιση του κ. κατηγορουμένου και εκείνο που προκαλεί αλγεινή εντύπωση στην υπόθεση αυτή είναι ότι η ασφάλεια Σάμου παραπλάνησε την κ. Εισαγγελέα Σάμου και παραμονές της Ανάστασης, ο συγκεκριμένος ανυποψίαστος πολίτης, επίλεκτο μέλος της κοινωνίας της Σάμου, συνελήφθη με ένταλμα συλλήψεως, λες και ήταν ύποπτος φυγής, ενώ όλη του τη ζωή δεν έχει φύγει από τη Σάμο, ούτε για ένα τουριστικό ταξίδι και οι αστυνομικοί της ασφάλειας Σάμου των συνέλαβαν μπροστά στα έκπληκτα μάτια της συζύγου του και του 8χρονου γιου του, σαν το μεγαλύτερο εγκληματία, κατεξευτελίζοντάς τον και στιγματίζοντάς τον για όλη του τη ζωή.

Η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου αποτελεί και μία μεγάλη επιβράβευση της κ. Τακτικής Ανακρίτριας Σάμου, η οποία από την πρώτη στιγμή, εξετάζοντας προσωπικά τον κ. κατηγορούμενο και μελετώντας τη δικογραφία, αποφάσισε να διαφωνήσει με την κ. Εισαγγελέα και να αφήσει ελεύθερο σε κατ’ οίκον περιορισμό, τον αθώο και ανυποψίαστο αυτόν».



πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News