Σάββατο 4 Μάιος 2024, 2:33
Sports

Προπονητής Γάνδης: «Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ για το σερί αλλά δεν φοβόμαστε»

Ο προπονητής της Γάνδης, Χάιν Βανάιζεμπρουκ, μίλησε για το πρώτο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (10/3) για τους “16” του Conference League.

Ο τεχνικός των Βέλγων έδωσε συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ για το σερί και την καλή αγωνιστική κατάσταση που βρίσκεται αλλά ξεκαθάρισε πως «δεν φοβόμαστε».

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο προπονητής των Βέλγων στη συνέντευξη Τύπου:

Για το ποιο είναι μεγαλύτερο επίτευγμα για την Γάνδη, η πορεία στην Ευρωπη ή κατάκτηση του Κυπέλλου: «Σε μια τέτοια σεζόν πρέπει να αφήσεις κάτι για να πας για κάτι άλλο, αλλά εμείς τα θέλουμε και τα δυο. Και τα δυο είναι εξίσου σημαντικά για εμάς. Είναι… τρελό που είμαστε εδώ. Θυμάμαι στην αρχή της διοργάνωσης που έπρεπε να μπούμε στους ομίλους για να πάρουμε και παραπάνω χρήματα, μετά τους ομίλους έπρεπε να πάμε στα νοκ άουτ για να πάρουμε παραπάνω χρήματα. Κάποιοι θεωρούν ότι στους επόμενους γύρους της διοργάνωσης δεν είναι τόσο πολλά, αλλα γνωρίζω ότι οι παίκτες θέλουν να δώσουν μάχη για να συνεχίσουν στην διοργάνωση.

Οι παίκτες μας είναι ανταγωνιστικοί, γνωρίζουμε τις δυσκολίες των αγώνων με τον ΠΑΟΚ και είμαστε έτοιμοι. Το μόνο που ανησυχεί είναι οι τραυματισμοί. Πριν το παιχνίδι με την Βάρεγκεμ είχαμε μια προπόνηση με 3-4 πάικτες εκτός λόγω τραυματισμού. Αν ρωτήσεις τους παίκτες θα σου απαντήσουν ότι λατρεύουν να παίζουν σε τέτοια παιχνίδια. Θέλουμε να είμαστε νικητές, να έχουμε νοοτροπία νικητή και να μην τα παρατάμε. Μπροστά μας έχουμε πολλά παιχνίδια και δεν σκέφτομαι τόσο μακροπρόθεσμα, σκέφτομαι τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ αρχικά. Όσο περισσότερο παίζεις τόσο περισσότερο υπάρχει ο κίνδυνος να τραυματιστεί ένας παίκτης. Έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια για να φτάσουμε μέχρι εδώ, νομίζω ότι δεν θα σταματήσουμε την προσπάθεια και σκεφτόμαστε όλοι μέσα στην ομάδα με τον ίδιο τρόπο.

Για τις σκέψεις του για την ενδεκάδα και την αποστολή: «Κάποια παιδιά δεν είναι στην λίστα, κάποιοι είναι τραυματίες, αλλά τους πήραμε όλους μαζί στην αποστολή. Προσπάθησα να φέρω όσο περισσότερους παίκτες γίνεται, αλλά αυτό δεν ήταν δυνατόν λόγω τραυματισμών».

Για το πώς προετοιμάζει τους παίκτες του για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ: «Έχουμε μεγάλη εμπειρία στην Ευρώπη σε αυτό το επίπεδο. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες και οι παίκτες ξέρουν πως μπορούν να αντιδράσουν. Όλοι μπορούν να κάνουν λάθη, το ζήτημα είναι να μάθουμε μέσα από αυτά. Παίξαμε με την Παρτιζάν και ήταν μια καλή εμπειρία για την ομάδα. Ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερη ομάδα από την Παρτιζάν και σίγουρα θα είναι πιο δύσκολο παιχνίδι».

Για το σκάουτινγκ στον ΠΑΟΚ: «Μας είπε ένας σκάουτερ ότι στην Ελλάδα έχει πάντα καλό καιρό και ήλιο… και απολύθηκε!

Όλοι γνωρίζουμε το πόσο καλή ομάδα είναι ο ΠΑΟΚ και πόσο καλή έδρα έχει. Δεν μας έδωσαν περισσότερες πληροφορίες από αυτές που είχαμε μαζέψει ήδη βλέποντας τα βίντεο, απλά μας επιβεβαίωσαν για τα όσα λέγαμε. Αυτά που μας μετέφεραν είναι κυρίως για την ατμόσφαιρα και πράγματα που δεν φαίνονται μέσα από τα βίντεο των αγώνων».

Για το αν τον φοβίζει το σερί του ΠΑΟΚ: «Έχουμε κερδίσει τα έξι σερί παιχνίδια τα τελευταία, συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ για το δικό του σερί, αλλά δεν φοβόμαστε, πρέπει να βγούμε μπροστά και να πάμε για τη νίκη».

Αναλυτικά όσα είπε ο νυν παίκτης της Γάνδης και άλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού, Οτζίτζα Οφόε:

Για το κίνητρο της Γάνδης να περάσει στους «8» παρά το γεγονός ότι η ομάδα είναι ήδη στον τελικό του Κυπέλλου: «Μας προβληματίζει το γεμάτο πρόγραμμα με τα συνεχόμενα παιχνίδια, αλλά είμαστε έτοιμοι για το ματς με τον ΠΑΟΚ. Έχουμε πλήρη επίγνωση των δυσκολιών και είμαστε πλήρως προετοιμασμένοι. Έχουμε μεγάλο κίνητρο και για την πρόκριση στους «8» και για το Κύπελλο. Προέχει χρονικά όμως το ματς με τον ΠΑΟΚ και είμαστε αφοσιωμένοι».

Για την εμπειρία του στο ελληνικό πρωτάθλημα και την έδρα του ΠΑΟΚ: «Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, σε ένα περιβάλλον που θα προσπαθήσει να μας επηρεάσει. Είμαι σίγουρος ότι έχουμε αρκετή ποιότητα για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα στην Τούμπα. Γνωρίζουμε την ατμόσφαιρα που θα αντιμετωπίσουμε, ζήσαμε κάτι παρόμοιο στο ματς με την Παρτιζάν. Θα ζήσουμε μια εχθρική ατμόσφαιρα απέναντι μας, το γνωρίζουμε αυτό και το δείξαμε και απέναντι στην Παρτιζάν».

Για το αν γνωρίζει κάποιους παίκτες του ΠΑΟΚ: «Γνωρίζω τον Μπίσεσβαρ, τον Ελ Καντουρί, τον Βιεϊρίνια… από τότε που ήμουν εδώ έχει αλλάξει ο ΠΑΟΚ. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι ένα δυνατό πρωτάθλημα απ’ ότι θυμάμαι. Ο ΠΑΟΚ θα έχει τον κόσμο του μαζί και θα είναι μια σπουδαία μάχη. Ξέρω ότι ο ΠΑΟΚ παίζει ένα physical παιχνίδι και πως οι οπαδοί θα κάνουν ότι μπορούν για να δώσουν ώθηση στον αντίπαλο».

Για το αν μίλησε με κάποιον από τον ΠΑΟΚ για να μάθει πληροφορίες: «Άλλαξαν πολλοί παίκτες και στον Ολυμπιακό και δεν έχω ιδιαίτερες επαφές πλέον με κάποιον από εκεί. Έχω πάρει τις πληροφορίες μου αλλά από διαφορετική πηγή…»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

πηγή: newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News