Τρίτη 23 Απρίλιος 2024, 11:44
Κόσμος

«Αντάρτικο» των rich kids της Ρωσίας εναντίον του Πούτιν και των πλούσιων οικογενειών τους

Νέες, ωραίες και πλούσιες. Είναι οι κόρες Ρώσων Ολιγαρχών οι οποίες -σε αντίθεση με τους πατεράδες τους που υποστηρίζουν τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τις πολεμικές ορέξεις του- έρχονται σε κόντρα με την οικογένειά τους και κάνουν τη δική τους καμπάνια κατά του πολέμου στην Ουκρανία μέσω του Instagram,

Κόρες Ρώσων ολιγαρχών κατά του… Πούτιν

Η 19χρονη Μάσα Γιουμάσεβα, κόρη του μεγιστάνα Valentin Yumashev και εγγονή του Μπόρις Γιέλτσιν, πρώην Προέδρου της Ρωσίας, ανέβασε στο Instagram μια φωτογραφία με την Ουκρανική σημαία γράφοντας «Όχι στον πόλεμο».

Ανάμεσα στις αναρτήσεις από ξέφρενα πάρτι και πολυτελείς διακοπές, η νεαρή καλλονή προκάλεσε τριγμούς στο Κρεμλίνο, καθώς ο πατέρας της, δεξί χέρι και γαμπρός του Μπόρις Γιέλτσιν ήταν αυτός που έδωσε το χρίσμα διαδοχής το Βλαντίμιρ Πούτιν και θεωρείται ο άνθρωπος που οδήγησε τον Ρώσο Πρόεδρο στην εξουσία.

Μάλιστα σε ντοκιμαντέρ του BBC ο Βαλεντίν Γιουμάσεφ εξήρε τις χάρες του Ρώσου Προέδρου εξηγώντας γιατί συμβούλεψε τον Μπόρις Γιέλτσιν, να ορίσει Πρωθυπουργό τον Βλάντιμιρ Πούτιν, το 1999: «Αμέσως πρόσεξα την φανταστική δουλειά του Πούτιν. Ήταν εξαιρετικός στο να διαμορφώνει ιδέες, ήταν εξαιρετικός αναλυτής και επιχειρηματολογούσε πολύ καλά.»

Η κόρη του Πετρόφ… δεν άντεξε

Μόνο μια ώρα κράτησε η δημόσια υποστήριξη στην Ουκρανία, της Ρωσίδας Λίσα Πεσκόβα, της κόρης του εκπροσώπου του Κρεμλίνου, Ντιμίτρ Πεσκόφ.

Αυτή η ανάρτηση της που γράφει «όχι στον πόλεμο» θεωρήθηκε σκανδαλώδης, προκάλεσε έκπληξη στους 250.000 ακολούθους της και προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στον στενό κύκλο του Ρώσου Προέδρου που βρίσκεται και ο πατέρας της.

Μετά από λίγο, η Λίσα Πεσκόβα, αναγκάστηκε να διαγράψει τη δήλωση στήριξης στην Ουκρανία, ενώ λίγες μέρες μετά ο πατέρας της μιλώντας σε συνέντευξή του στο Sky news ανέφερε: «Οι λόγοι, είναι απλοί και εξηγήθηκαν, από τον Πρόεδρο μας, Βλαντιμίρ Πούτιν. Θέλουμε να δούμε μια αποστρατικοποιημένη Ουκρανία, θέλουμε να δούμε την Ουκρανία ελεύθερη από την ναζιστική ιδεολογία και τα ναζιστικά στοιχεία».

Από το κίνημα των νέων, ωραίων και πάμπλουτων Ρωσίδων που τάσσονται κατά του πολέμου στην Ουκρανία, δεν έλειψε ούτε η Σοφία Αμπράμοβιτς.

Click4more: Μυστήριο με το πολυτελές γιοτ «Σεχραζάτ» – Ανήκει στον Βλαντιμίρ Πούτιν

Αν και στο Ίνσταγκραμ της έχει μόνο φωτογραφίες από στιγμές ιππασίας και διακοπών, η κόρη του πανίσχυρου Ρώσου Ολιγάρχη, Ρόμαν Αμπράμοβιτς, αναρτώντας την παρακάτω φωτογραφία, σβήνοντας το όνομα της Ρωσίας και βάζοντας το όνομα του Πούτιν έγραψε:

«Ο Πούτιν θέλει τον πόλεμο με την Ουκρανία. Το μεγαλύτερο και το πιο επιτυχημένο ψέμα της προπαγάνδας του Κρεμλίνου είναι ότι οι περισσότεροι Ρώσοι υποστηρίζουν τον Πούτιν».

Πούτιν

Σίγουρα αυτό το μήνυμα της Σοφίας κατά του Πούτιν προκάλεσε προβλήματα στον πατέρα της, Ρομάν Αμπράμοβιτς με το Κρεμλίνο, που αυτή τη περίοδο έχει να διαχειριστή και την πώληση της ποδοσφαιρικής ομάδας Τσέλσι…

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ

Πηγή: Live News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


πηγή: newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News