Δευτέρα 29 Απρίλιος 2024, 14:05
Πολιτική

Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: Τα πρόσωπα «κλειδιά» που έχουν προταθεί και το χρονοδιάγραμμα

Σε εξέλιξη είναι από το μεσημέρι η κρίσιμη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της οποίας αναμένεται να οριστικοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα για την ανάδειξη νέου προέδρου, μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, ενώ θα ληφθούν και αποφάσεις για την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Η γραμματέας του κόμματος, Ράνια Σβίγκου, φέρεται να εισηγήθηκε τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στις 13 Ιουλίου, διαρκές συνέδριο στο τέλος Αυγούστου και εκλογή προέδρου από τη βάση στις αρχές του Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σωκράτης Φάμελλος έχει προταθεί για πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, με την πρόταση αυτή να τους βρίσκει όλους σύμφωνους. Ωστόσο, πιθανό είναι και στο σενάριο για τρεις κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους: την Κατερίνα Νοτοπούλου, τον Χάρη Μαμουλάκη και τον Νίκο Παππά ή τη Σία Αναγνωστοπούλου, τον Χάρη Μαμουλάκη και τον Νάσο Ηλιόπουλο.

Η Όλγα Γεροβασίλη προορίζεται για αντιπρόεδρος στη Βουλή, ενώ ο Διονύσης Καλαματιανός και η Σία Αναγνωστοπούλου έχουν προταθεί για γραμματείς της Κ.Ο.

Ο Χρήστος Σπίρτζης έκανε πρόταση να παραμείνει ο Αλέξης Τσίπρας πρόεδρος της ΚΟ Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και να πλαισιωθεί από τέσσερις αναπληρωτές πρόεδροι, μέχρι την εκλογή προέδρου: ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, η Έφη Αχτσιόγλου, ο Αλέξης Χαρίτσης και ο Νίκος Παππάς.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μόλις άρχισε η συνεδρίαση, τέθηκε στο “τραπέζι” η συμπεριφορά του Δημήτρη Τζανακόπουλου και το θερμό επεισόδιο που είχε με τον πρώην Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Ρήγα, μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023. Σύμφωνα με όσα είδαν το “φως” της δημοσιότητας, η ένταση ήταν τόσο μεγάλη που μετακινήθηκαν γραφεία, ενώ οι φωνές ακούγονταν μέχρι το ισόγειο του κτιρίου…

Οι αφίξεις

Από τους πρώτους που αφίχθησαν στα γραφεία επί της Αγίου Κωνσταντίνου ήταν ο Νάσος Ηλιόπουλος και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Λίγο αργότερα, έφτασαν ο Νίκος Φίλης, ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Αλέξης Χαρίτσης και ο Διονύσης Τεμπονέρας, ο οποίος θεωρείται ένα από τα φαβορί για να αναλάβει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Περίπου στις 12.20 έφτασε και η Έφη Αχτσιόγλου, το όνομα της οποίας επίσης “ακούγεται” έντονα για πρόεδρος του κόμματος.

Η άφιξη του Γιάννη Ραγκούση

Επέστρεψε ο Σπίρτζης

πηγή: www.newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News