Πέμπτη 2 Μάιος 2024, 21:19
Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στα χέρια των φιλορώσων αυτονομιστών τα κυβερνητικά κτίρια του Λουγκάνσκ

Οι υποστηριζόμενοι από τη Ρωσία αυτονομιστές αντάρτες της – αναγνωρισμένης από τη Μόσχα – Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ, στην περιοχή Ντονμπάς της Ουκρανίας, πήραν τον έλεγχο των κυβερνητικών κτιρίων της πόλης Rubizhne.

Ένας ένοπλος στρατιώτης των αυτονομιστών που υποστηρίζει η Ρωσία, ακούγεται να λέει σε βίντεο που ανέβηκε στα social media από το επίσημο κανάλι της Λαϊκής Πολιτοφυλακής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ (LPR): «Βρισκόμαστε δίπλα στη διοίκηση της πόλης Rubizhne. Η σημαία του (LPR) κυματίζει εδώ τώρα Αυτό σημαίνει για τους ντόπιους ότι, αν ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει ακόμα, τότε είναι στο τελικό του στάδιο».

Σε ένα άλλο βίντεο, ο ίδιος φαίνεται να στέκεται στο γραφείο του δημάρχου της πόλης και να τοποθετεί τη σημαία του LPR στην οροφή του κτιρίου. Μάλιστα, στο βίντεο ακούγεται μια έκρηξη, η οποία, όπως λέει ο στρατιώτης «είναι βομβαρδισμός από την ουκρανική πλευρά».

Υπενθυμίζεται ότι το Λουγκάνσκ είναι μία από τις δύο περιοχές που υποστηρίζονται από τη Ρωσία, μαζί με το Ντόνετσκ και χωρίζονται σε περιοχές που ελέγχει η Ουκρανία και σε περιοχές που ελέγχουν οι φιλορώσοι αυτονομιστές αντάρτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


πηγή: newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News