Σάββατο 6 Ιούλιος 2024, 13:03
Flashback

Pearl Jam: Το τραγούδι που ηχογράφησαν 100 φορές για να το πετύχουν

Το κλασικό τραγούδι που αποδεικνύει την ακλόνητη αφοσίωση των Pearl Jam στην ποιότητα του ήχου τους.

Οι Pearl Jam παραμένουν ένα από τα πιο δημοφιλή σύγχρονα rock συγκροτήματα σύγχρονου rock όλων των εποχών.

Το φανατικό κοινό τους αποτελείται από πιστούς θαυμαστές που ακολουθούν το συγκρότημα σε όλο τον κόσμο για να ακούσουν τη μουσική τους.

Οι Pearl Jam έχουν μία σύνδεση με τους θαυμαστές τους από τη σκηνή που άλλα συγκροτήματα θα δυσκολεύονταν να πετύχουν.

 

Οι συναυλίες τους σε στάδια καταλήγουν να έχουν την αίσθηση σαν να τραγουδάς τραγούδια γύρω από μία φωτιά με φίλους, και όλα αυτά χάρη στην αφοσίωση των Pearl Jam στη μουσική τους.

Με κλασικούς δίσκους όπως τα «Ten», «Yield», «Backspacer» και «No Code», το συγκρότημα έχει πολλά άλμπουμ από τα οποία μπορεί να επιλέξει τραγούδια για τις ζωντανές εμφανίσεις του και ανεξάρτητα από το τι θα διαλέξουν, το πλήθος θα είναι πάντα ευχαριστημένο.

Ωστόσο, όπως με κάθε καλλιτέχνη, υπάρχουν μερικά τραγούδια που το κοινό θα περιμένει πάντα να ακούσει και ένα από αυτά τα τραγούδια είναι το «Even Flow» του 1991.

Η μουσική του τραγουδιού είχε δημιουργηθεί λίγο πριν ο Eddie Vedder ενταχθεί στο συγκρότημα, αλλά οι στίχοι δεν είχαν γραφτεί ακόμα.

 

Ο Eddie Vedder έγραψε τους στίχους μετά την είσοδό του στους Pearl Jam, περιγράφοντας την ιστορία ενός άστεγου άντρα που τον έχει παραμελήσει η κοινωνία.

Το «Even Flow» έγινε απίστευτα δημοφιλές στις τάξεις των θαυμαστών των Pearl Jam και θεωρείται αγαπημένο και ανάμεσα στα μέλη του συγκροτήματος.

Ο ντράμερ Matt Cameron κάποτε δήλωσε ότι ήταν το αγαπημένο του τραγούδι από το άλμπουμ «Ten».

«Θυμάμαι έντονα όταν άκουσα το ρεφρέν του “Even Flow” και σκέφτηκα ότι είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ. Είναι τόσο πιασάρικο, έχει μία πραγματικά υπέροχη ροκ αίσθηση σαν τους Led Zeppelin», είπε.

«Παρόλο που το έχουμε παίξει μερικές χιλιάδες φορές από τότε που μπήκα στο συγκρότημα, πιστεύω ότι είναι το απόλυτο τραγούδι των Pearl Jam», ανέφερε.

 

Οι Pearl Jam έχουν μία ξεκάθαρη σύνδεση με το τραγούδι λόγω των προσπαθειών και του χρόνου που αφιέρωσαν για την ηχογράφησή του.

Όπως αποκάλυψαν σε συνέντευξή τους, χρειάστηκαν πάνω από 100 ηχογραφήσεις για να πετύχουν το αποτέλεσμα που ονειρεύονταν. Το «Even Flow» έγινε κομμάτι της ζωής τους καθώς προσπαθούσαν συνεχώς να βρουν τον ήχο του τραγουδιού και να το ηχογραφήσουν με έναν τρόπο που πραγματικά να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες τους.

Ενώ ήταν μία πράξη τελειομανίας, το συγκρότημα δυσκολεύτηκε να ολοκληρώσει το «Even Flow» εξαιτίας των αλλαγών στον ρυθμό του.

«Το ρεφρέν είναι σε ένα τέμπο και το κουπλέ σε άλλο. Και ποτέ δεν συναντιούνται…», εξήγησαν οι Pearl Jam.

«Ήταν υπερβολική σκέψη, όταν δουλεύεις πάνω σε κάτι με το οποίος είσαι ερωτευμένος και σκέφτεσαι, λοιπόν δεν είναι ακόμα αρκετά καλό. Μετά κοιτάς πίσω και λες, οποιαδήποτε από τις πρώτες πέντε ηχογραφήσεις θα ήταν μία χαρά», είπαν.

Είναι ωραίο να ξέρουμε ότι οι Pearl Jam είναι τόσο αφοσιωμένοι στη μουσική τους όσο και οι θαυμαστές τους σε αυτούς.

Υπάρχει λόγος για τον οποίο είναι τόσο συνεχώς επιτυχημένοι, και αυτό φαίνεται μέσα από την ποιότητα της μουσικής τους.

Το «Even Flow», ένα από τα πιο επιτυχημένα τους τραγούδια, είναι απόδειξη της μουσικής δεινότητάς τους και είναι 100% προϊόν της αφιέρωσής τους στην τελειοποίηση του ήχου τους.

 

πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News