Παρασκευή 10 Μάιος 2024, 6:00
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Πάτρα: Το ΙΚΑ σε εφημερία

Μέχρι και… οδοντίατρο θα μπορούν να βρίσκουν τα σαββατοκύριακα, οι ασφαλισμένοι, στο κέντρο υγείας Βορείου τομέα Πάτρας (πρώην ΙΚΑ Αγίου Αλεξίου), το οποίο θα εφημερεύει ως Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Η αρχή έγινε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, με δεκάδες πολίτες να το επισκέπτονται για την παροχή ιατρικών υπηρεσιών και συμβούλων, δίνοντας έτσι ανάσα στα νοσοκομεία της περιοχής.

Στόχος είναι, περιστατικά τα οποία δεν χαρακτηρίζονται ως ιδιαίτερα σοβαρά, να αντιμετωπίζονται χωρίς να χρειαστεί να φτάσουν στα ΤΕΠ των νοσοκομείων.

Όμως από την άλλη η έγκυρη σύνδεση που έχει με τον αστικό ιστό της πόλης, μπορεί να αποβεί σωτηρία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, σύμφωνα με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, ήταν ένα περιστατικό συγκοπής, το οποίο κλήθηκε να διαχειριστεί το Εκαβ. Ο ασθενής έφτασε στο κέντρο υγείας όπου οι γιατροί του έδωσαν άμεσα τις πρώτες βοήθειες και τον σταθεροποίησαν έτσι ώστε να πάει με σαφώς μειωμένο κίνδυνο, στο νοσοκομείο για την πλήρη περίθαλψη του.

Κάθε σαββατοκύριακο θα εφημερεύει μια πληθώρα ειδικοτήτων στο πρώην ΙΚΑ του Αγίου Αλεξίου, ενώ σύντομα οι πολίτες θα έχουν την δυνατότητα να μαθαίνουν ακριβώς τις εφημερίες από την ιστοσελίδα της 6ης ΥΠΕ.


πηγή: www.patrasevents.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News