Σάββατο 11 Μάιος 2024, 0:16
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Πάτρα: Τα φορτηγά παρκάρουν στη στάση και τα παιδάκια κατεβαίνουν στη μέση του δρόμου! (φωτο)

Κάθε Δευτέρα σχεδόν, γίνεται και ένα επεισόδιο, με τους γονείς να ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε σχετική επιστολή διαμαρτυρίας προς τους αρμόδιους φορείς αφού υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να τραυματιστεί κάποιο παιδάκι.

Το όλο θέμα έχει ως εξής: Το 12ο Δημοτικό Σχολείο ως γνωστόν έχει γκρεμιστεί μετά από τον σεισμό του 2008 (μόλις πριν από λίγες μέρες ξεκίνησαν οι εργασίες εκεί) και έτσι το σχολείο στεγάζεται προσωρινά σε κτίριο της οδού Παρμενίδου, πίσω από την πρώην ΑΒΕΞ.

Τα παιδάκια (τα περισσότερα εκ των οποίων διαμένουν στην ακτίνα της περιοχής πλατεία Βουδ, Ψηλαλώνια, Σκαγιοπούλειο), για να πάνε στο σχολείο τους παίρνουν αναγκαστικά το λεωφορείο, σε ένα ειδικό δρομολόγιο που έχει μισθώσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για αυτόν τον σκοπό.

Κάθε μέρα έτσι πηγαίνουν στην στάση της Σουλίου και Σμύρνης δύο λεωφορεία για να παραλάβουν και να εξυπηρετήσουν τα παιδιά. Όμως παρόλο που υπάρχουν εκεί σχετικές πινακίδες που απαγορεύουν την στάθμευση και προειδοποιούν τους οδηγούς ότι από εκεί περνάει λεωφορείο που παραλαμβάνει και αφήνει μαθητές, οι θέσεις που είναι να σταματήσει το όχημα του αστικού ΚΤΕΛ είναι συνήθως κατειλημμένες από αυτοκίνητα που παρκάρουν παράνομα εκεί.

Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα το αντιμετωπίζουν τα παιδάκια κάθε Δευτέρα όταν στην περιοχή πραγματοποιείται η λαϊκή αγορά. Οι μικροπωλητές και οι παραγωγοί παρκάρουν εκεί τα οχήματα τους για να διευκολυνθούν, αδιαφορώντας για την πινακίδα, αλλά και από τις σχετικές εκκλήσεις που τους κάνουν οι σχολικοί τροχονόμοι.


Αποτέλεσμα αυτού εκτός του ότι τα λεωφορεία με δυσκολία καταφέρνουν να ξεφύγουν από το σημείο, είναι ότι τα παιδιά αναγκάζονται και κατεβαίνουν στην μέση του δρόμου, ανάμεσα από αυτοκίνητα και δημιουργείται ένα τεράστιο μποτιλιάρισμα και γενικότερα ένας χαμός.

Εξαιτίας αυτής της κατάστασης δεν έχουν αποφευχθεί και τα επεισόδια, με τους γονείς να διαμαρτύρονται σε αυτούς που αφήνουν τα φορτηγά τους εκεί και αυτοί να αντιδρούν, πολλές φορές, χωρίς κομψό τρόπο.

Μάλιστα, την Δευτέρα στο επεισόδιο που έγινε κλήθηκε και η αστυνομία. Η ουσία είναι ότι οι γονείς φοβούνται για τα παιδιά τους εξαιτίας αυτής της κατάστασης που δημιουργείται κυρίως τις Δευτέρες όταν έχει λαϊκή και ζητούν από τους αρμόδιους φορείς να επιληφθούν για να μην συμβούν τα χειρότερα.  

(Οι φωτογραφίες είναι από αναγνώστη του patrasevents.gr). 


πηγή: patrasevents.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News