Τρίτη 21 Μάιος 2024, 0:30
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ: Εκτός Δήμου Πατρέων 450 συμβασιούχοι


Παύουν την εργασία τους στον δήμο οι 450 πρώην συμβασιούχοι – παρατασιούχοι των κοινωφελή προγραμμάτων του ΟΑΕΔ που είχαν πάει στα δικαστήρια, ζητώντας την παραμονή τους στην εργασία τους.

Ferry Center

Η  απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λασιθίου για την υπόθεση που εκδικάστηκε στις 17 Απριλίου ήταν αρνητικά για τους πρώην συμβασιούχους κα έτσι δεν πρόκειται να πάρουν νέα παράταση και να συνεχίσουν την εργασία τους. Μάλιστα ο Δήμος από την πλευρά του σε σχετικό του έγγραφο ενημερώνει του πρώην συμβασιούχους και τις δημοτικής υπηρεσίες που εργάζονταν έως τώρα ότι από τις 11 Μαΐου, (δηλαδή από την Δευτέρα αφού πέφτει Σάββατο) θα πρέπει να σταματήσουν να πηγαίνουν στην εργασία τους.

Ανδρικόπουλος

Πρόκειται μια απόφαση που εν πολλοίς ήταν αναμενόμενη. Οι πρώην συμβασιούχοι αυτοί είναι από τα προγράμματα του 2017 (231), του 2019 (52) και του 2020 (191). Θυμίζουμε ότι ο Δήμος είχε ενημερώσει τους πρώην συμβασιούχους ότι δεν μπορεί να τους στηρίξει οικονομικά στο να συνεχίσουν να εργάζονται στις θέσεις τους αφού από τη στιγμή που το πρόγραμμα τους είχε λήξει τα χρήματα έβγαιναν από τα ταμείο του.

GYMALL

Αυτό είχε οδηγήσει τους πρώην συμβασιούχους να προχωρήσουν πριν από περίπου έναν μήνα στην κατάληψη του Παλαιού Αρσακείου, δηλαδή του νέου δημαρχιακού μεγάρου και να ξεσπάει νέα κόντρα της δημοτικής αρχής με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Η οριστική έξοδος  των πρώην συμβασιούχων πάντως αφήνει κενά στο έμψυχο δυναμικό των υπηρεσιών του δήμου που είναι άγνωστο το πώς και αν θα καλυφθούν.

ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ: Εκτός Δήμου Πατρέων 450 συμβασιούχοι
OLYMPIA PASS



πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News