Δευτέρα 29 Απρίλιος 2024, 21:42
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ: Στην φυλακή η μάνα που πέταξε το παιδί στην Πλαζ


Mavropoulis

Κατέρρευσε στο άκουσμα της ετυμηγορίας του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Πατρών, η 31χρονη που είχε εγκαταλείψει το νεογέννητο βρέφος στην παραλία της Πλαζ, τον Φεβρουάριο του 2020 καθώς πήρε ξανά το δρόμο για τις γυναικείες φυλακές του Ελαιώνα.

Με σχεδόν ομόφωνη απόφαση (6-1) το ΜΟΕ Πάτρας έκρινε ένοχη την κατηγορούμενη για το αδίκημα της παιδοκτονίας, της αναγνώρισε μόνο το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, επιβάλλοντάς της ποινή καθείρξεως 5 ετών.

Η απόφαση αυτή αποτέλεσε μονόδρομο για να επιστρέψει στην φυλακή προκειμένου να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής της, καθώς μετά τη σύλληψή της είχε μείνει τριακόσιες ημέρες έγκλειστη.

Το ΜΟΔ Αιγίου που εκδίκασε την υπόθεση της σε πρώτο βαθμό της είχε επιβάλλει κάθειρξη 8 ετών με αναστολή μέχρι την έφεση, διάστημα κατά το οποίο η ίδια προσπάθησε να σταθεί στα πόδια της. Η ίδια εμφανώς καταρρακωμένη χθες κάθισε ξανά στο εδώλιο προκειμένου να εκδικαστεί η υπόθεσή της σε δεύτερο βαθμό. Μια υπόθεση που είχε προκαλέσει ανατριχίλα όχι μόνον στην Πάτρα αλλά σε όλο το πανελλήνιο, αλλά και στιγμάτισε και την ίδια όπως είπε.

ΜΕ ΛΥΓΜΟΥΣ ΗΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ

«Ζητάω μια ανθρώπινη κατανόηση. Έχω χάσει τη μισή μου ζωή δεν αντέχω άλλο…», είπε στην απολογία της, χωρίς να είναι σε θέση καν να σηκωθεί από το εδώλιο, ούτε όμως και να δώσει εξηγήσεις για την αποτρόπαια πράξη της.

Έκλαιγε καθ’ όλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, έχοντας στο πλευρό της τους γονείς της, οι οποίοι ήταν δίπλα της από την μέρα που συνέβη το τραγικό περιστατικό που σόκαρε το πανελλήνιο μέχρι και την πολύ δύσκολη διαδικασία της δίκης, προσπαθούσαν να της δώσουν κουράγιο.

GYMALL

Όταν η πρόεδρος της Έδρας εκφώνησε την απόφαση, η ίδια ξέσπασε σε λυγμούς, ενώ η μητέρα της με κραυγές πόνου απευθυνόμενη σε τακτικούς και λαϊκούς δικαστές έλεγε «γιατί μας το κάνατε αυτό;».

«ΕΠΑΣΧΕ ΑΠΟ ΕΠΙΛΟΧΕΙΟ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ»

Η πλευρά της κατηγορούμενης υποστήριξε από την πρώτη στιγμή πως η πράξη της ήταν συνέπεια της επιλόχειου κατάθλιψης, μιας ψυχωτικής νόσου που έπασχε όπως ανέφερε και ένας ψυχίατρος που κατέθεσε ως μάρτυρας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν κατά την ακροαματική διαδικασία από τους μάρτυρες η ίδια ήταν ολομόναχη στην Γυναικολογική Κλινική του «Αγίου Ανδρέου», δεν είχε κανέναν στο πλευρό της και έφθασε στο σημείο να πάρει το νεογέννητο μωρό της και να το αφήσει στην παραλία της Πλαζ όπου βρέθηκε νεκρό τυχαία από περαστικό τις μεσημεριανές ώρες της 12ης  Φεβρουαρίου του 2020.

Ο συνήγορος υπεράσπισής της Παναγιώτης Κοραντζόπουλος υποστήριξε πως η εντολέας του δεν είχε πει σε κανέναν ότι ήταν έγκυος και εννέα ολόκληρους μήνες το έκρυβε. Σε άλλο σημείο ανέφερε πως η τιμωρία της ξεκίνησε αμέσως μετά την πράξη της τονίζοντας πως έχει κλονιστεί η ψυχική της υγείας και πως βρίσκεται σε ιατρική παρακολούθηση.

Η Εισαγγελέας της Έδρας ανέφερε στην πρότασή της πως ήταν μόνη της και πως είχε ψύχωση και εισηγήθηκε την αναγνώριση του ελαφρυντικού του προτέρου εντίμου βίου.

ΓΝΩΜΗ



πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News