Παρασκευή 10 Μάιος 2024, 0:12
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Πάτρα: Πόσο στοίχισε η τελετή έναρξης και γιατί δεν ισχύει ο προϋπολογισμός που ανέβηκε στη «Διαύγεια»

Κοντά στις 90.000 ευρώ, με βάση τις εκτιμήσεις, στοίχησε η τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού.

Κι λέμε με βάση τις εκτιμήσεις γιατί ο προϋπολογισμός για την εκδήλωση που ανέβηκε στη «Διαύγεια» και που αναφερόταν σε ένα συνολικό ποσό της τάξεως των 70.000 με 75.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ, ουσιαστικά δεν ισχύει.

Τι έχει συμβεί; Είναι ένα δείγμα ότι η τελετή έναρξης από πλευράς οπτικοακουστικού, μηχανολογικού εξοπλισμού και τεχνολογίας, είχε όλες τις δυνατότητες για να καταπλήξει και να εντυπωσιάσει το κοινό.

Ο πρώτος μειοδότης που είχε βγει από τον διαγωνισμό για να αναλάβει τον φωτισμό και τον μηχανολογικό εξοπλισμό των εφέ που θα αντικαθιστούσαν τα πυροτεχνήματα και θα πρόσφεραν το εντυπωσιακό της όλης εκδήλωσης, αποχώρησε.

Τα “βρόντηξε” κοινώς γιατί δεν είχε τις προδιαγραφές και το υλικό που χρειαζόταν για να ανταποκριθεί τελικά στις ανάγκες της εκδήλωσης και σε αυτά που του ζητούσαν οι διοργανωτές.

Το ίδιο έγινε και με τον δεύτερο μειοδότη που και αυτός δεν δέχτηκε να αναλάβει την εκδήλωση για τους ίδιους λόγους. Ο Καρναβαλικός Οργανισμός έτσι στράφηκε στον τρίτο μειοδότη που προφανώς είχε και την μικρότερη προσφορά που τελικά ήταν αυτός που προχώρησε το όλο θέμα με τον φωτισμό και τα εφέ. Άρα, το αρχικό ποσό που είχε υπολογιστεί δεν ισχύει, είναι παραπάνω. 

Το θέμα ήταν εκτός

Ο φωτισμός και τα εφέ, ήταν ένα από τα βασικά στοιχεία της όλης εκδήλωσης που κατά κοινή ομολογία δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες και που δεν έδωσε το κάτι παραπάνω στη διοργάνωση, για άγνωστους λόγους που ίσως να είχαν να κάνουν και με τις καιρικές συνθήκες.

Όπως και να έχει η τελετή έναρξης είχε τις προδιαγραφές για να παρουσιάσει κάτι εντυπωσιακό αυτή τη φορά στον κόσμο. Τι έγινε και η έναρξη δεν άρεσε και απογοήτευσε άπαντες; Το θέμα ήταν εκτός καρναβαλιού.

Όποτε το ζήτημα είναι όχι γιατί δαπανήθηκε το ποσό αυτό, ούτε γιατί η δημοτική αρχή αποφάσισε να κάνει μια τελετή έναρξης υψηλών προδιαγραφών. Αλλά γιατί το θέμα της δεν ήταν τέτοιο που να αφουγκράζεται τις ανάγκες της διοργάνωσης και τα θέλω του κόσμου.


πηγή: www.patrasevents.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News