Τρίτη 30 Απρίλιος 2024, 6:00
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ: Πέταξαν ιατρικά απόβλητα και φιαλίδια με αίμα στο πεζοδρόμιο


Οι περίοικοι αλλά και οι περαστικοί από την Ακτή Δυμαίων έπαθαν σοκ πριν από μερικές ημέρες, αντικρίζοντας αυτό το θέαμα: Φιαλίδια με αίμα -απόβλητα μικροβιολογικών εργαστηρίων εν μέση οδώ έξω από κάδους κοντά στον Ιερό Ναό Αγίου Γερασίμου και την Εθνική Τράπεζα, ανάμεσα σε δύο καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος- καφετέριες και πολύ κοντά σε παιδότοπο!

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες που έστειλαν και τις σχετικές φωτογραφίες στην «Γνώμη», ενώ ενημερώθηκε ο Δήμος για την αποκομιδή στις 10 Απριλίου το πρωί, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες, μαζεύτηκαν πολύ πρόχειρα- προφανώς χωρίς σκούπα- όμως παρέμειναν μέχρι και τις 12 Απριλίου παρατημένα  στο πεζοδρόμιο και στο κράσπεδο φιαλίδια με δείγματα αίματος, άλλα σπασμένα και άλλα ολόκληρα, καθώς και άλλα απορρίμματα ιατρικών εργαστηρίων.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, τα Απόβλητα Υγειονομικών Μονάδων (ΑΥΜ) είναι μεταξύ άλλων τα απόβλητα από τα Διαγνωστικά και ερευνητικά εργαστήρια (ΔΕ)  και τα Μικροβιολογικά εργαστήρια (Μ) (Αριθμ. οικ.146163 (ΦΕΚ Β΄1537/08/05/2012) “Μέτρα και Όροι για τη Διαχείριση Αποβλήτων Υγειονομικών Μονάδων”). Υπόχρεος διαχείρισης είναι η υγειονομική μονάδα.  Προφανώς όμως κάποιος τα παράτησε εκτός ειδικών κάδων απορριμμάτων για τέτοιες περιπτώσεις (κίτρινοι κάδοι) χωρίς συναίσθηση για το τι θα μπορούσε να προκληθεί.

Όπως είναι φυσικό τέτοιου είδους απόβλητα και ειδικά όταν είναι χρησιμοποιημένα και εκτεθειμένα με τέτοιο τρόπο είναι επικίνδυνα. Ιδιαίτερα αν γίνει χρήση τους από κάποιον που δεν γνωρίζει τον κίνδυνο, όπως πχ από ένα μικρό παιδί. Παραμένει άγνωστο ποιος τα πέταξε σε τέτοιο σημείο και μάλιστα όταν ορισμένα από τα φιαλίδια περιείχαν ποσότητες αίματος.

ΠΑΤΡΑ: Πέταξαν ιατρικά απόβλητα και φιαλίδια με αίμα στο πεζοδρόμιο! ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΟΥΝ ΠΑΤΡΑ: Πέταξαν ιατρικά απόβλητα και φιαλίδια με αίμα στο πεζοδρόμιο! ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΟΥΝ ΠΑΤΡΑ: Πέταξαν ιατρικά απόβλητα και φιαλίδια με αίμα στο πεζοδρόμιο! ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΟΥΝ

The post ΠΑΤΡΑ: Πέταξαν ιατρικά απόβλητα και φιαλίδια με αίμα στο πεζοδρόμιο! ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΟΥΝ appeared first on Flamis.gr.



πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News