Παρασκευή 3 Μάιος 2024, 8:29
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Πάτρα: «Μπροστά για όλους» με τον Νεκτάριο Φαρμάκη με νέο όνομα, υπόσχεση και όραμα

Με «μέτωπο» προς τον Πατραϊκό Κόλπο και το Ιόνιο, αλλά και φόντο τον Κορινθιακό Κόλπο, έγινε χθες το απόγευμα Τετάρτη 19/07/2023η εναρκτήρια προεκλογική εκδήλωση του νυν και εκ νέου υποψηφίου περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο Θεατράκι της Μαρίνας, παρουσιάστηκε το νέο όνομα και το όραμα του συνδυασμού, που είναι «Μπροστά για όλους».

Πάτρα: «Μπροστά για όλους» με τον Νεκτάριο Φαρμάκη με νέο όνομα, υπόσχεση και όραμα ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

 

«Σηματοδοτεί τη θέλησή μας να συνεχιστεί η πορεία που ξεκίνησε το 2019. Ταυτόχρονα, είναι και η νέα υπόσχεση που δίνουμε στους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας. Πάμε μπροστά για όλους! Και με όλους!» υπογράμμισε ο κ. Φαρμάκης, ενώ αναφέρθηκε σε τρεις λέξεις, που όπως είπε, αποτελούν τα θεμέλια της προσωπικής του διαδρομής στα κοινά. «Εμπιστοσύνη, αγάπη, συγγνώμη». Και εξήγησε πως διαρκής στόχος του είναι να τιμήσει την εμπιστοσύνη και την αγάπη που του έδειξαν οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας. «Στα μάτια τους έβλεπα τους γονείς μου, τα αδέλφια μου, τους φίλους μου. Ισως έτσι να με είδαν και αυτοί. Και ίσως γι’ αυτό με κατέκλυσε από την αρχή ένα κύμα αγάπης, μία άμεση, ανυπόκριτη και βαθιά ανθρώπινη επαφή που νομίζω ότι συνεχίζεται μέχρι σήμερα» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Εξηγώντας την επιλογή της λέξης «συγγώμη», επεσήμανε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας που ολοκληρώνεται είναι προφανές ότι υπήρξαν και λάθη ή αστοχίες, ότι δεν έγιναν όλα τέλεια και γι’ αυτό, ένας έντιμος δημόσιος άνδρας πρέπει πάντα να μπορεί να ζητάει συγγνώμη για όσα δεν έγιναν.

Πάτρα: «Μπροστά για όλους» με τον Νεκτάριο Φαρμάκη με νέο όνομα, υπόσχεση και όραμα ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Ο Νεκτάριος Φαρμάκης «επέστρεψε» στο βράδυ της 2ας Ιουνίου 2019, που αναδείχθηκε περιφερειάρχης, θυμίζοντας πως είχε πει «τρεις νομοί μια γροθιά, 700.000 άνθρωποι μια καρδιά». Και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι κράτησα τον λόγο μου. Γιατί ποτέ μου δεν ξεχώρισα τόπους και ανθρώπους. Γιατί έδωσα την ίδια ακριβώς σημασία στα μεγάλα και στα μικρά. Και πάνω απ’ όλα, όχι γιατί έκανα ίση μοιρασιά, αλλά γιατί έκανα δίκαιη μοιρασιά!».

Πραγματοποιώντας μία σύντομη αναφορά στα πεπραγμένα της Περιφερειακής Αρχής, αναφέρθηκε στην επιτάχυνση ρυθμών και έργων, μιλώντας μεταξύ άλλων για ένα σύνολο 1.060 ενεργών έργων ύψους 1,5 δισ. ευρώ, για πάνω από 7.000 επιχειρήσεις και 5.000 αγρότες που ενισχύθηκαν χρηματοδοτικά, για τον υπερδιπλασιασμό των πόρων για τις αστικές αναπλάσεις, τις ενεργειακές αναβαθμίσεις των πιο σημαντικών δημοσίων κτιρίων και άλλα.
Και όλα αυτά σε τέσσερα χρόνια, και μάλιστα εν μέσω πανδημίας, διατέθηκαν 50 εκ. ευρώ για τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες του τόπου, διασώζοντας χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Πάτρα: «Μπροστά για όλους» με τον Νεκτάριο Φαρμάκη με νέο όνομα, υπόσχεση και όραμα ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Παράλληλα, η Δυτική Ελλάδα, από πρωταθλήτρια ανεργίας έχει γίνει πρωταθλήτρια μείωσης της ανεργίας και δημιουργίας θέσεων εργασίας, υπογράμμισε ο κ. Φαρμάκης, προσθέτοντας: «Η Δυτική Ελλάδα, αυτός ο κοιμώμενος επί χρόνια γίγαντας, ξύπνησε!».

Εξηγώντας την αλλαγή ονόματος του συνδυασμού του, ο Νεκτάριος Φαρμάκης είπε ότι η υπόσχεση του 2019 για «όλα από την αρχή» εκπληρώθηκε και πλέον, στο κατώφλι μίας νέας εποχής, προκύπτει η ανάγκη να πάμε «Μπροστά για όλους!», παρουσιάζοντας το νέο όνομα και έμβλημα του συνδυασμού.

Ο ίδιος εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός πως εξακολουθούν να βρίσκονται κοντά του οι αρχικοί «συνοδοιπόροι», ενώ αναφέρθηκε και στη διεύρυνση του συνδυασμού του που είναι πλέον εμφανής.

Ο Νεκτάριος Φαρμάκης παρουσίασε τους έξι θεμελιώδεις άξονες του προγράμματός του για τη νέα θητεία. Αυτοί είναι:
> Η Δυτική Ελλάδα της «Ολυμπιακής Γης», αναγνωρίσιμη σε όλο τον κόσμο και που υπό το συγκεκριμένο brand, θα μπορεί να διαθέτει επώνυμα προϊόντα και υπηρεσίες παντού.
> Η Δυτική Ελλάδα των μεγάλων πολιτιστικών και αθλητικών διοργανώσεων, που θα πολλαπλασιαστούν και θα έχουν έντονο διεθνή χαρακτήρα.
> Η Δυτική Ελλάδα των σύγχρονων μεταφορικών και συγκοινωνιακών υποδομών (π.χ. Πατρών–Πύργου, νέος σιδηρόδρομος) και των μεγάλων αστικών παρεμβάσεων (π.χ. Λαδόπουλος, χωροταξικό Τριχωνίδας).
> Η Δυτική Ελλάδα των σύγχρονων ενεργειακών και τηλεπικοινωνιακών δικτύων.
> Η Δυτική Ελλάδα της καινοτομίας και της τεχνολογικής πρωτοπορίας.
> Η Δυτική Ελλάδα της πράσινης μετάβασης, με εμβληματικό έργο το μεγάλο φωτοβολταϊκό πάρκο στο Μεσολόγγι και της σύγχρονης ανάπτυξης με περιβαλλοντικό πρόσημο.

Σημειώνεται ότι στο ξεκίνημα της ομιλίας του, ο κ. Φαρμάκης, έκανε αναφορά στις μεγάλες πυρκαγιές της χώρας, τονίζοντας πως η σκέψη του είναι κοντά στους πληγέντες και στους μαχητές της πρώτης γραμμής. Για τον λόγο αυτό, απηύθυνε έκκληση προς όλους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να συνεργάζονται με τις αρμόδιες αρχές. «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η πρώτη και ακατάλυτη αξία είναι η ανθρώπινη ζωή. Θλίβομαι πραγματικά με όσα συμβαίνουν, γιατί στην Ελλάδα δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάνουμε περιουσίες και πολύτιμο φυσικό κεφάλαιο, αλλά και επειδή δεν μπορούμε να αναστρέψουμε την κλιματική αλλαγή, πρέπει να είμαστε πάντοτε υποψιασμένοι, ενημερωμένοι και ετοιμοπόλεμοι» υπογράμμισε.

πηγή: pelop.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News