Παρασκευή 3 Μάιος 2024, 16:10
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Μετ’ εμποδίων το νερό σε Πάτρα – Αίγιο – Αχαγιά – Στα όριά της η υδροδότηση

Το «νερό νεράκι» λένε πολλοί πολίτες σε διάφορες περιοχές της Αχαΐας, εν μέσω πρωτοφανούς καύσωνα κι αυτό γιατί από τη μία παρατηρείται μεγαλύτερη κατανάλωση λόγω επιβάρυνσης πληθυσμού με χιλιάδες επισκέπτες, κι από την άλλη λόγω των καιρικών συνθηκών που προκαλούν έξτρα πίεση στα συστήματα ύδρευσης πόλεων και χωριών.

Τα τελευταία 24ωρα αρκετές είναι οι ολιγόωρες ή ακόμα και ολιγοήμερες διακοπές νερού, με αποτέλεσμα να υπάρχουν έντονα παράπονα μονίμων κατοίκων, εκδρομέων και παραθεριστών.

Η «Πελοπόννησος» απευθύνθηκε στους υπευθύνους των Δημοτικών Επιχειρήσεων σε Πάτρα, Αίγιο και Κάτω Αχαΐα.

«Παρά την έλλειψη υποδομών, εν τούτοις δεν υπάρχει περιοχή με κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα υδροδότησης. Το σύστημα αντέχει σε γενικές γραμμές. Πρόβλημα υπήρξε στα Σελλά Ρίου λόγω βλάβης η οποία αντιμετωπίστηκε» λέει ο πρόεδρος της ΔΕΑΥΠ Ανδρέας Παπανικήτας.

Προβλήματα έχουν παρατηρηθεί, κατά τόπους στην Αιγιάλειας, τα οποία δεν χαρακτηρίζονται «σοβαρά», όπως εξηγεί ο τεχνικός διευθυντής της ΔΕΥΑΑ Παναγιώτης Νικολόπουλος. Θέματα υπήρχαν με την ηλεκτροδότηση, αφού ο ΔΕΔΔΗΕ έκοψε το ρεύμα σε ορισμένες περιοχές και σταμάτησε η λειτουργία ορισμένων αντλιοστασίων. Πρόβλημα παρουσιάστηκε στην Τράπεζα Διακοπτού, λόγω υπερκατανάλωσης γι’ αυτό υπήρξε ολιγόωρη διακοπή. «Γενικά το σύστημα αντέχει, όμως ειδικά αυτές τις μέρες οι πολίτες δεν πρέπει να κάνουν σπατάλη νερού» σημειώνει το στέλεχος της ΔΕΥΑΑ.

Τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα στη Δυτική Αχαΐα, με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Δυμαίων Παναγιώτη Κουνάβη, να απευθύνει έκκληση στους δημότες για λελογισμένη χρήση νερού. «Ως αγροτική περιοχή, μαζί με επιπλέον κόσμο στις καλοκαιρινές τους κατοικίες, το σύστημα υδροδότησης δουλεύει στα όρια» λέει στην «Π». Πρόβλημα υπήρχε στο Λαππά, όπου γίνεται προσπάθεια να ενισχυθεί η ποσότητα νερού.

Σε παρέμβασή του, χθες, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Φίλιππος Λιάκος μίλησε, μάλιστα, για «το μαρτύριο της σταγόνας που βιώνουν κι αυτό το καλοκαίρι οι δημότες, αφού έχουν στερέψει οι βρύσες σπιτιών εν μέσω καύσωνα, με «τον Δήμο ανέτοιμο και ανίκανο» όπως σχολίασε.

πηγή: pelop.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News