Τρίτη 30 Απρίλιος 2024, 1:28
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ: Μετά το καλοκαίρι η έξυπνη στάθμευση


Mavropoulis

Ολοκληρώνεται το πρόγραμμα της έξυπνης στάθμευσης στο κέντρο της Πάτρας το οποίο εκπονεί ο Δήμος. Από τους 850 αισθητήρες που προβλέπει η μελέτη για το έργο, έχουν ήδη εγκατασταθεί οι 700! Οι υπόλοιποι θα τοποθετηθούν στην ΑΝω Πόλη, σε σημεία που ήδη εκτελούνται έργα. Με βάση τις εκτιμήσεις η διαδικασία αυτή θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές Μαΐου, ενώ από εκεί και πέρα θα ξεκινήσει το κομμάτι που αφορά την εκπαίδευση και την πιλοτική εφαρμογή!

GYMALL

Σε ότι αφορά την λειτουργία του συστήματος, σε κάθε θέση στάθμευσης θα μπαίνει διαχωριστική γραμμή ώστε ένα όχημα να μην μπορεί να καταλάβει δύο θέσεις. Οι αισθητήρες θα στέλνουν από την πλευρά τους τα δεδομένα στην ανοικτή πλατφόρμα διαχείρισης και έτσι οι χρήστες θα έχουν την δυνατότητα μέσω του κινητού τους να ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο για ποιες θέσεις είναι ελεύθερες ή όχι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εγκατάσταση των αισθητήρων για την έξυπνη στάθμευση, έχει ολοκληρωθεί στην περιοχή της Αγίας Σοφίας και της Κωνσταντινουπόλεως, έχει να κάνει με το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου, και ήδη εκεί το πρόγραμμα λειτουργεί πιλοτικά.



πηγή

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News