Πέμπτη 2 Μάιος 2024, 22:41
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Πάτρα: Κόσμος στους δρόμους, μέτρια η κίνηση στα εμπορικά μαγαζιά

Μπορεί το κέντρο της Πάτρας να βούλιαξε από τον κόσμο, όμως, την ίδια στιγμή η εμπορική κίνηση στα καταστήματα που ήταν ανοικτά από το πρωί της Κυριακής μέχρι το απόγευμα της ίδιας μέρας, ήταν μέτρια.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κώστα Ζαφειρόπουλο, το κέντρο της Πάτρας γέμισε πράγματι από κόσμο, με την κίνηση στους δρόμους και στις πλατείες να ήταν μεγάλη.

«Ωστόσο, στα μαγαζιά μας δεν είδαμε κάτι ανάλογο» τονίζει. «Είχαμε σίγουρα μία μικρή τόνωση, κυρίως σε συγκεκριμένα εμπορικά είδη, αλλά έως εκεί. Δεν ήταν ανάλογη του κόσμου που είδαμε να κυκλοφορεί.

Αντίθετα το Σάββατο μπορώ να πω ότι άφησε τους περισσότερους από τους συναδέλφους ικανοποιημένους αφού η εμπορική κίνηση στα μαγαζιά ήταν καλή, με τον κόσμο να αγοράζει και να κυκλοφορεί με τσάντες από ψώνια στα χέρια».

Πάντως, οι ελπίδες των εμπόρων για ανάκαμψη στην εορταστική αγορά δεν εξανεμίζονται στο Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, καθώς υπάρχει και συνέχεια. «Από τα μέσα της εβδομάδας και μετά πιστεύω ότι θα κινηθούμε καλύτερα.

Είναι οι μέρες που μπαίνει το επίδομα των 250 ευρώ για τους συνταξιούχους, το δώρο των Χριστουγέννων για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους και μια σειρά από επιδόματα που προβλέπονται να πάρουν και άλλες κοινωνικές κατηγορίες.

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι τα χρήματα αυτά θα πέσουν στην αγορά και θα υπάρξει μια ρευστότητα που έχει απουσιάσει από το προηγούμενο διάστημα της εορταστικής περιόδου, έτσι ώστε να μπορέσουμε και εμείς να κινηθούμε αφού οι ανάγκες είναι μεγάλες και οι υποχρεώσεις τρέχουν».

Μάλιστα, ο κ. Ζαφειρόπουλος απευθύνει κάλεσμα για τη στήριξη της τοπικής αγοράς και των ντόπιων επιχειρήσεων στο καταναλωτικό κοινό αφού μόνο σε αυτά τα χρήματα θα έχουν ένα αντίκρισμα για την οικονομία της πόλης.


πηγή: www.patrasevents.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Play News  στο Google News